Gradonačelnik Bakić: Subotica poštuje svoje starije sugrađane

Promo

29. 06. 2022. u 16:07

GERONTOLOŠKI centar Subotica obeležio je danas 44 godine postojanja i rada. Prigodnoj svečanosti, upriličenoj tim povodom u dvorištu Doma za negu Gerontološkog centra, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, čestitao 44. godišnjicu od osnivanja ove socijalno-zdravstvene ustanove koja je, kako je rekao, tokom decenija postala ponos ovog grada.

Градоначелник Бакић: Суботица поштује своје старије суграђане

Foto: Strahinja Babović

- Ova ustanova od osnivanja unapređuje rad i uslove u svim objektima, kao i uslugu "Nega i pomoć u kući", uz to razvijajući i mrežu od sada već deset grontoloških klubova. Ova ustanova jedna je od najboljih u Republici Srbiji, a nakon rekonstrukcije Doma ’Dudova šuma’, glavnog objekta Gerontološkog centra, sigurno će biti najbolja u našoj zemlji - kazao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Istakao je kako su lokalna samouprava i Gerontološki centar neraskidivo povezani, da će grad Subotica i ubuduće preduzimati sve da, zajedno sa zaposlenima u toj ustanovi koji sa velikom ljubavlju i posvećenošću rade svoj posao, unapredi njegov rad i razvoj.

- Grad Subotica i Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno su u energetsku efikasnost Gerontološkog kluba ’Bajnat“ uložili 5,4 miliona dinara, Ministarstvo zdravlja je prethodnih meseci doniralo tri vrhunski opremljena vozila, a Vlada Republike Srbije je, putem Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, prepoznala važnost i kvalitet rada Gerontološkog centra i opredelila čak 800 miliona dinara u rekonstrukciju objekta ’Dudova šuma’ koja bi trebalo da se završi sledeće godine. Zahvaljujem se, pre svega, predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na toj ogromnoj podršci i velikom ulaganju, koje nije jedino te vrste u Subotici. Širom zemlje se na delu pokazuje briga državnog rukovodstva za naše očeve i majke, bake i deke i borba za bezbrižno i dostojanstveno treće doba, u kojem i Subotica daje svoj doprinos - naglasio je gradonačelnik Bakić.

Podvukao je da Subotica poštuje svoje starije sugrađane koji su je gradili i postavili u njoj temelje za sve što se danas čini kako bi ona bila još bolja i uspešnija.

Direktorica Gerontološkog centra Brankica Tešanović poželela je dobrodošlicu gradonačelniku, članovima Gradskog veća, gostima, korisnicima, članovima klubova i zaposlenima i tom prilikom napomenula da je biti na čelu ove ustanove veliki zadatak i izazov, ali, pre svega, velika čast na ukazanom poverenju.

- Poslednje dve godine bile su teške za Gerontološki centar, ali naši zaposleni su kao i uvek bili na vrhuncu zadatka, nadljudski napori su činjeni da korona virus ne uđe u domove. Tokom pandemije završena je kompletna rekonstrukcija Doma za odrasla lica, a u narednom periodu očekujemo završetak kompletne rekonstrukcije Doma ’Dudova šuma’, koji će biti najmoderniji i najlepši dom u regionu - rekla je Brankica Tešanović.

Gerontološki centar Subotica je osnovan 29. juna 1978. godine. Dom je za 530 domskih korisnika, sedam hiljada članova klubova i više od 700 korisnika usluga Službe otvorene zaštite, odeljenja „Nega i pomoć u kući“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UPOZORENJE: Nemojte piti kafu ako ste u nekoj od OVIH grupa