PADOBRANCI UZ ZVUKE TRUBE: Za predstojeći vikend u Guči najavljen spektakl za posetioce - Vidovdanski skup

V. Ilić

22. 06. 2022. u 07:45

OPŠTINA Lučani ove godine biće domaćin veteranima 63. padobranske brigade, koja će 24. i 25. juna u Guči održati već tradicionalni Vidovdanski skup veterana, i to 22. po redu.

ПАДОБРАНЦИ УЗ ЗВУКЕ ТРУБЕ: За предстојећи викенд у Гучи најављен спектакл за посетиоце - Видовдански скуп

Foto Z. Jovanović

 Za ovu priliku Kulturni centar organizovaće prigodan kulturno-umetnički program koji će pratiti niz atraktivnih aktivnosti koje će prikazati 63. padobranska brigada.

Na pozornici Kulturnog centra u Guči, u petak od 20 sati, biće organizovan koncert za ljubitelje trube. Nastup će imati najbolji mladi trubački orkestri, i to: Miroslava Đunisijevića, Braće Ilić, Uroša i Ognjena Vasiljevića. Odmah nakon njih, na sceni će nas razgaliti trubačkim umećem i orkestar "Dragačevske trube", kapelnika Dragana Pavlovića iz Guče.

Prvog dana vikenda će uslediti najava 61. Dragačevskog sabora trubača (5-7. avgust), grunuće prangije i oglasiti trubačku budilicu. Izložba "Zlatne ruke Dragačeva" biće otvorena za sve posetioce Guče, od 10 sati. Veterani 63. padobranske brigade će u 11 sati, kraj Spomenika trubaču, podići svoju zastavu, kao znak za početak velikog spektakla koji će uslediti. Na pozornici Kulturnog centra u Guči biće upriličena priredba padobranaca sa prigodnim kulturno-umetničkim programom u kojem učestvuju: trubački orkestri Marka Trnavca i Jovice Jovanovića, KUD "Milan Blagojević - Namenska", Lučani i Crkveno-varoški hor "Sveti Sava", Lučani. Tom prilikom biće dodeljena i posebna priznanja brigade.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Od 13 časova, na stadionu FK Dragačevo padobranci će izvesti skokove, a na zemlji će ih dočekivati trubači Srbije, i to orkestri Elvisa Bajramovića i Kristijana Azirovića. Od 17 sati, takođe na stadionu FK Dragačeva, 63. padobranska brigada organizovaće i Narodni višeboj. Najbolji trubači, pobednici 60. Dragačevskog sabora trubača, prirediće koncert za nezaborav na pozornici Kulturnog centra od 18 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)