UZROK STOMAČNIH TEGOBA BIĆE POZNAT U ČETVRTAK: Novi detalji obolevanja čak 76 učenika u Aleksandrovcu

S. BABOVIĆ

13. 06. 2022. u 16:00

UZROK masovnog obolevanja čak 76 učenika Osnovne škole „Ivo Lola Ribar” iz Aleksandrovca biće poznat u četvrtak, kada bi rezultati analiza trebalo da budu gotovi u Zavodu za javno zdravlje Kruševac.

УЗРОК СТОМАЧНИХ ТЕГОБА БИЋЕ ПОЗНАТ У ЧЕТВРТАК: Нови детаљи оболевања чак 76 ученика у Александровцу

Foto: Fejsbuk

Kako su „Novosti” ranije objavile, tokom vikenda se grupa učenika od prvog do četvrtog razreda javila u Dom zdravlja zbog stomačnih tegoba.

U Aleksandrovcu ne isključuju mogućnost da su deca obolela zbog hrane koju su jeli na jednodnevnom izletu u Nišu prošle nedelje, ali napominju da se radi na utvrđivanju uzroka u saradnji sa epidemiolozima iz Kruševca.

- Na jednodnevnoj ekskurziji u Nišu i Niškoj Banji bilo je ukupno 196 učenika u utorak, a u sredu 155 - rekao je za „Novosti” Miljan Arsić, direktor Osnovne škole „Ivo Lola Ribar”.

On je dodao da su preduzete sve potrebne mere, kao i da je škola u stalnom kontaktu i sa lekarima Doma zdravlja u Aleksandrovcu i sa epidemiološkom službom ZZJZ u Kruševcu.

U prvoj grupi od 196 učenika, čak 61 je imalo stomačne tegobe, dok su u drugoj grupi isti simptomi primećeni kod 12 od 155 učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!