ATRAKCIJA ZA NAJMLAĐE: Kraljevo slavi - održana smotra pripadnika MUP-a

G. Šljivić

13. 06. 2022. u 13:16

TRADICIONALNO povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Dana policije i krsne slave – Svete Trojice, u centralnom gradskom parku u Kraljevu održana je smotra materijalno-tehničkih sredstava kojima raspolažu pripadnici policije, Žandarmerije i vatrogasno-spasilačke jedinice.

АТРАКЦИЈА ЗА НАЈМЛАЂЕ: Краљево слави - одржана смотра припадника МУП-а

Foto. G. Šljivić

Na ovoj smotri, koja je priređena ponajviše za kraljevačke mališane predškolskog uzrasta, posetioci su bili u prilici da pogledaju službena vozila i motocikle, da se upoznaju sa naoružanjem i opremom, kao i da prisustvuju simulaciji gašenja požara specijalnom penom.

Foto. G. Šljivić

- Drago nam je što ovaj naš dan proslavljamo i sa našim najmlađim sugrađanima koji mogu, pre svega, da upoznaju policajce koji su tu da ih čuvaju i brinu o njihovoj bezbednosti i razgledaju opremu koju svakodnevno koristimo u izvršenju zadataka - rekao je major policije Goran Grujić, načelnik Odeljenja policije PU Kraljevo.

Ovom prilikom razdragani mališani mogli su i da se provozaju policijskim vozilima i kvadovima, da uključe rotaciju i sirenu, da isprobaju zip-lajn, pomaze policijskog psa, kao i da se bliže upoznaju sa pozivom policajca ili vatrogasca.

Iskreni, široki osmesi na njihovim licima najbolji su dokaz da je ova „akcija“ u potpunosti uspela.

BONUS VIDEO:

SVEČANI DEFILE U KNEZ MIHAILOVOJ: Obeležavanje dana MUP i policije u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024