POD BOROVNICOM 30 HEKTARA: Nenad Tuševljak Australiju zamenio Šumadijom i postao poljoprivrednik

V. I.

13. 06. 2022. u 09:41

IZ daleke Australije pre dve godine Nenad Tuševljak se doselio u Srezojevce kraj Gornjeg Milanovca, i tu, gde, kako kaže nikoga nije ni poznavao, kupio više od 30 hektara zemlje.

ПОД БОРОВНИЦОМ 30 ХЕКТАРА: Ненад Тушевљак Аустралију заменио Шумадијом и постао пољопривредник

Foto OU G M

Na imanju je zasadio borovnicu, a u planu mu je i bavljenje seoskim turizmom, jer, veli on, želi da iskoristi sve lepote i prednosti Šumadije u kojoj se nastanio.

Tuševljak se sasvim slučajno odlučio da dođe u Srezojevce, i kako tvrdi, nije se pokajao.

Međutim, do pre nekoliko dana put do Nenadovog domaćinstva bio je u jako lošem stanju, pa su ga radnici Javnog preduzeće Opštine Gornji Milanovac nasuli i time malo olakšali prilaz zasadu borovnice, što je Nenadu od izuzetnog značaja pred predstojeću berbu.

Tuševljak ima velike ambicije , Foto OU G M

To je bio i povod da njegovo bogato domaćinstvo poseti predsednik Opštine Dejan Kovačević, koji je ovom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što postoje povratnici koji u Srbiji vide svoju budućnost i perspektivu.

- Nije baš česta pojava da se ljudi vraćaju u Srbiju, ali Nenad je dokaz da se to ipak dešava. On se iz Australije vratio i došao je u Srezojevce, gde nikoga nije poznavao. Kupio je više od 30 hektara zemlje i počeo da se bavi gajenjem borovnice. Mi smo iz agrarnog budžeta opštine izdvojili izvesna sredstva i pomogli sadnju ove kulture. Trudićemo se da Nenadu izađemo u susret i sa ostalim zahtevima, jer u poljoprivrednom budžetu imamo 66 miliona. Pomagaćemo koliko god možemo i ovo je dobar primer da srpska sela imaju perspektivu i da mogu da žive - kazao je predsednik Kovačević.

IMANjE KNEGINjE LjUBICE

- OBOŽAVAM prirodu i miran život i želeo sam da pobegnem od gužve. Igrom slučaja sam došao ovde, na imanje za koje kažu da je pripadalo kneginji Ljubici. Par prijatelja mi je preporučilo da počnem da se bavim borovnicom, pa sam odlučio da probam. Videćemo kako će biti, zasad nije loše - rekao je Tuševljak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a