"KROV ŠUMADIJE" ĆE DOBITI BAZENE: Planina Rudnik do leta bogatija za dva objekta za kupanje i Vizitorski centar

V. ILIĆ/M. BOŠNjAK

14. 03. 2022. u 06:45

IZGRADNjA dva otvorena bazena i Vizitorskog centra na Rudniku odvija se planiranom dinamikom, pa čelnici Opštine u Gornjem Milanovcu - u čijem sastavu je i pomenuta planina koju još zovu "Krov Šumadije" - uveravaju da će kupanje biti moguće već iduće letnje sezone.

КРОВ ШУМАДИЈЕ ЋЕ ДОБИТИ БАЗЕНЕ: Планина Рудник до лета богатија за два објекта за купање и Визиторски центар

Do sada urađeno u prelepom krajoliku, Foto OU u Gornjem Milanovcu

- Radovi se odvijaju u tri etape. Srušen je dosadašnji otvoreni bazen, izgrađeni novi veliki i mali, za decu, te urađene horizontalne i vertikalne hidroizolacije. Završene su i prve faze postavljanja instalacija, uređenja trotoara, stavljena je rampa na ulazu u dva novoizgrađena objekta u sklopu kompleksa, podignut potporni zid... Druga faza radova je u toku i ona obuhvata postavljanje spoljašnje i unutrašnje stolarije, montiranje sanitarija, električarske radove, instalacije u mašinskim sobama... Za prvu i drugu fazu, iz lokalnog budžeta su opredeljena 54 miliona dinara - veli Dejan Kovačević, predsednik Opštine.

Ima, međutim, kašnjenja u uređenju objekta koji će služiti za funkcionisanje bazena i budućeg restorana. Sa izvođačem radova je dogovoreno ubrzavanje dinamike, a raspisana je javna nabavka za treću fazu posla, kako bi bazeni kojima će upravljati javno preduzeće SRC "Breza" bili u upotrebi do leta.

- Izgradnja Vizitorskog centra se primiče kraju, polovina posla je završena, a sada su na redu malterisanje, te postavljanje izolacije, keramike, vodovodne mreže, kanalizacije i eletroinstalacija. Cilj je da se stvori skladna celina sa otvorenim bazenima, kako bi potencijal Rudnika bio značajno poboljšan upravo tim multifunkcionalnim objektom za smeštaj gostiju, uz prodaju suvenira i domaćih proizvoda. Turistička organizacija naše Opštine biće zadužena za Vizitorski centar, a ta dva objekta su najveća ulaganja lokalne samouprave u MZ Rudnik. Bazene u celosti finansiramo sami, a za ostatak smo sufinansijeri sa Ministarstvom turizma - zaključuje Dejan Kovačević.

Grad bez plivališta

TOKOM predstojećeg leta, otvoreni bazen u Gornjem Milanovcu neće raditi zbog izgradnje zatvorenog, na njegovom mestu. Kupači će, dakle, morati na Rudnik.

Podsetimo, reprezentativni zatvoreni bazen kod fabrike "Tipoplastika" se urušio i godinama nije u funkciji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)