SUZE, OVACIJE I „TEBE POJEM“ ZA KRAJ: Hor Josif Marinković obeležio jubilej 35 godina od najvećeg uspeha u Langolenu

B. Grujić

06. 06. 2022. u 08:53

PROFESOR Andrej Bursać, sin pokojnog maestra Slobodana, koji je hor Josif Marinković 1987. godine popeo na najvišu lestvicu horskog izražavanja, na kraju mini koncerta u zrenjaninskom Kulturnom centru, uz suze i puno emocija, pozvao je iz publike sve članove slavnog hora i na bini je bilo preko stotinu duša.

СУЗЕ, ОВАЦИЈЕ И „ТЕБЕ ПОЈЕМ“ ЗА КРАЈ: Хор Јосиф Маринковић обележио јубилеј 35 година од највећег успеха у Ланголену

Foto: B. Grujić

Iz raspevanih grla zaorila se Mokranjčeva Tebe pojem, krenule su suze, emocije, ovacije i aplauz koji nije prestajao.

- Hvala Vam, divni ljudi, ovo je dar senima mog pokojnog oca Slobodana, koji je život posvetio uspehu ovog hora i popeo ga na vrh sveta, tamo gde mu je mesto - kroz suze, između dve rukoveti, prozborio je profesor Andrej Bursać, maestralno dirigujući horom, koji se 35 godina nakon veličanstvenog uspeha u Langolenu, ponovo okupio u originalnom sastavu.

Mada najavljen, svetski bariton Željko Lučić, koji je prisustvovao probama uoči koncerta, zbog obaveza u Metropolitenu nije bio na koncertu, ali je svojim drugovima poslao snažnu poruku podrške, da je uz njih i da opet, mada dugo nisu pevali zajedno, budu najbolji, kao te daleke 1987. godine u Velikoj Britaniji.

Foto: B. Grujić

- Predivno veče, inspiracija i uspomene - prokomentarisao je Ljubomir Popović, srpska operska zvezda i član hora Josif Marinković, zahvaljujući na čestitkama zbog sjajnog nastupa.

Foto: B. Grujić

Više puta na bis

Pedesetak članova originalne postave hora, uz program koji su pevali u Langolenu, uz aplauze i pokliče oduševljene publike, više puta su izlazili i na bis pevali Mokranjčeve rukoveti i na kraju sve začinili sa Tebe pojem...

Foto: B. Grujić

Izložba u holu

U izložbenom prostoru Kulturnog centra u Zrenjaninu priređena je izložba fotografija hora, osvojene plakete za titulu Hora sveta u Langolenu, kao i deo originalne garderobe, koju su tada nosili članovi hora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti