GRADSKA MREŽA SE PUNI U TOKU NOĆI: Nakon jednog dana restrikcije u vodosnabdevanju završeni radovi na magistralnom cevovodu u Kruševcu

S. BABOVIĆ

04. 06. 2022. u 22:52

RADOVI na magistralnom cevovodu zbog čega je pre manje od 24 sata prekinuta distribucija vode za grad Kruševac i opštine Aleksandrovac,Ćićevac i deo Trstenika završeni su večeras nešto pre 22 sata i u toku je zadnja faza punjenja vode u rezervoar Lipovac.

ГРАДСКА МРЕЖА СЕ ПУНИ У ТОКУ НОЋИ: Након једног дана рестрикције у водоснабдевању завршени радови на магистралном цевоводу у Крушевцу

Foto: S. Babović

- Sledi upuštanje vode u sistem,što će se obavljati postepeno i ravnomerno, tako da se stabilizacija sistema očekuje u toku noći-predočeno je večeras u JKP Vodovod Kruševac.

Foto: S. Babović

Obavljeni radovi na 14 kilometara mreže podrazumevali su zamenu dotrajalog ventila muljnog ispusta,kompletno ispitivanje merne opreme i usklađivanje sa automatskim radom, koji se prati u komandnom centru. Završen je i remont ventila, koji regulišu protok vode, ugradnja novog merača hlora na dovodnom cevovodu kod rezervoara u Lipovcu,kao i ispiranje magistralnog cevovoda.

Foto: S. Babović

Ukupno 38 cisterni i u nedelju će biti na ulicama Kruševca sve dok ne stigne definitivna ocena Zavoda za javno zdravlje,koja se odnosi na potpunu ispravnost vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!