ALBANCI KUPUJU SILOSE I MLIN ZA BRAŠNO U SRCU SRBIJE: Beograđanin prodaje srpske resurse od najvišeg značaja

Novosti online

04. 06. 2022. u 11:18

ALBANCI će imati priliku da od Srba otkupljuju žito, te da u mlinovima proizvode brašno koje će kasnije da izvoze u Albaniju i tzv. državu Kosovo.

АЛБАНЦИ КУПУЈУ СИЛОСЕ И МЛИН ЗА БРАШНО У СРЦУ СРБИЈЕ: Београђанин продаје српске ресурсе од највишег значаја

Foto: D. Dozet

Vlasnik firme “Brestprodukt d.o.o.”, Aleksandar Ljuština (49) iz Beograda, se sprema da proda smeštajne kapacitete sprske hrane i mlin za proizvodnju brašna Albancima sa Kosova i Metohije, piše 24sedam.

Na jednom od sajtova za oglašavanje do detalja je opisano šta je na prodaju.

- Prodajem mlin za preradu žitarica u radnom stanju sa šest valjnih stolica, skladišnim kapacitetom od 650 tona, trafostanicom od 250kw, elektronsku vagu od 60 tona i pomoćnom zgradom i novo izgrađene metalne silose kapaciteta 3.300 tona. Sve se to nalazi na placu od 50 ari u Stalaću na glavnom magistralnom putu Kruševac-Pojate – navodi se u oglasu.

Ljuština je već primio novac od Albanaca kako bi mlin prodao izvesnom Mustafi Vulnetu, koji je za taj posao registrovao pravno lice u Kruševcu. S obzirom da se deo objekta plaća u kešu cela prodaja je propraćena i utajom poraza.

Prodaja, sama po sebi, ne bi bila problem da vlasnik “Brestprodukta” ne planira da mlin zajedno sa kompletnom mehanizacijom proda Albancima sa Kosova i Metohije koji će tako imati priliku da u srcu Srbije, mestu pored Kruševca, od Srba otkupljuju žito, te da u mlinovima proizvode brašno koje će kasnije da izvoze u Albaniju i tzv. državu Kosovo.

Kada se pogleda celokupna geopolitička situacija u svetu i upozoravanja svetskih lidera da u budućnosti može doći do nestašica hrane, prodaja ovakvih pogona je u najmanju ruku neodgovorno ponašanje, ako ne i izdaja nacionalnih interesa.

Mlinovi, fabrike za proizvodnju hrane kao i smeštajni kapaciteti nikako ne bi smeli da završe u tuđem vlasništvu, a pogotovo ne u rukama onih koji, protivno svim zakonima, pokušavaju nasilno da otcepe deo srpske teritorije. 

(24sedam)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju