SLAVA HRAMA U NASELJU BAGLJAŠ: Svečana liturgija povodom Spasovdana (FOTO)

B.G.

02. 06. 2022. u 17:16

POVODOM Vaznesenja Gospodnjeg ili Spasovdana, uz večernju službu i svečanu liturgiju u hramu Vaznesenja u najvećem gradskom naselju Bagljaš u Zrenjaninu, održana je i zajednička svečana sednica Saveta mesnih zajednica Veljko Vlahović i Sonja Marinković, povodom slave naselja i hrama.

СЛАВА ХРАМА У НАСЕЉУ БАГЉАШ: Свечана литургија поводом Спасовдана (ФОТО)

Foto: grad Zrenjanin

Večernju službu u novoizgrađenom hramu služio je episkop banatski Nikanor, a nakon svečane liturgije, rezan je slavski kolač, uz dodelu tradicionalnih godišnjih priznanja pojedincima i kolektivima zaslužnim za afirmaciju i razvoj naselja Bagljaš, u različitim oblastima. 

Foto: grad Zrenjanin

Goste su pozdravili predsednici Saveta dve mesne zajednice, Olgica Stankov i Žarko Cvetić, a priznanja su, između ostalih, dobili Ilija Zoranić, aktivista mesne zajednice, dečji hor Sanjalice, na čelu sa dirigentom Sanjom Popović i brojni privrednici i penzioneri.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U KIKINDI PONOVO GREJU STANOVE: „Toplana“ uključila kotlove