NAJBOLJE POZORIŠTE "RAŠA PLAOVIĆ" IZ UBA: Završene Majske amatersko-pozorišne svečanosti

Z. GLIGORIJEVIĆ

30. 05. 2022. u 11:58

NAJBOLjA predstava na 27. Majskim amatersko-pozorišnim svečanostima (MAPS), po oceni publike, ali i stručnog žirija koji dodeljuje priznanje "Slavoljub Vulić", jeste delo "Bajka o pozorištu" pozorišta "Raša Plaović" iz Uba, koja je i otvorila ovogodišnje svečanosti.

НАЈБОЉЕ ПОЗОРИШТЕ РАША ПЛАОВИЋ ИЗ УБА: Завршене Мајске аматерско-позоришне свечаности

Foto:Marko Mirković

Priznanje za najbolju epizodnu žensku ulogu pripalo je Radmili Radosavljević za ulogu Madam Blo u predstavi "Ne očajavajte nikad" u izvođenju pozorišta "Dragoljub Milosavljević Gula" iz Petrovca na Mlavi.

Nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu dobio je Voja Raonić za ulogu Jovana Debeljačkog pozorišta iz Uba. Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je Marini Milićević za ulogu Marije u predstavi "Pošteni provalnik" u izvođenju pozorišta "Žanka Stokić" iz Velikog Gradišta, a priznanje za najbolju mušku ulogu dodeljeno je Milošu Iviću za ulogu Veska u predstavi "Prosidba" u izvođenju pozorišta "Branislav Nušić" iz Malog Crnića.

Foto:Marko Mirković

Premijerno u čast nagrađenih teatar "Resava" iz Despotovca izveo je "Malograđansku svadbu" po tekstu Bertolda Brehta u režiji Branislave Stefanović. Pre početka predstave minutom ćutanja odata je počast prerano preminulom glumcu ovog teatra Goranu Radivojeviću.

Foto:Marko Mirković

- U ovoj predstavi, na našu veliku žalost, nema našeg glumca i velikog prijatelja Gorana Radivojevića koji je prerano preminuo, a koji je u Teatru Resava od njegovog osnivanja i koji je, glumeći u nebrojeno predstava, ostavio svoj prepoznatljiv trag - rekla je direktorka Centra za kulturu iz Despotovca Vlatka Milenković.

Tokom četiri dana takmičarskog programa mnogobrojna publika je odgledala predstave pozorišta iz Uba, Petrovca na Mlavi, Malog Crnića i Velikog Gradišta.

Organizator pozorišne manifestacije bio je Centar za kulturu iz Despotovca, a pokrovitelj opština Despotovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)