JOVANČA TRČI I U BEOGRADU: Stojan Ilić (70) iz Toronta u Jagodini

Z. GLIGORIJEVIĆ

14. 05. 2022. u 07:26

MARATONAC Stojan Ilić (70) iz Jagodine, koji 33 godine živi u Torontu i o kojem smo već pisali - kada je tokom februara istrčao čuveni "Antarktik maraton" - došao je iz Kanade samo da bi u nedelju trčao u Beogradu.

ЈОВАНЧА ТРЧИ И У БЕОГРАДУ: Стојан Илић (70) из Торонта у Јагодини

Foto Z. Gligorijević

Jer, kako ističe, na "Beogradskom maratonu" je prvi put učestvovao 2019, prevalivši kompletnu stazu od 42.195 metara za četiri sata i 16 minuta. Sada vredno trenira jer je nedavno u Atini postigao vreme od četiri sata i jednog minuta, čime se kvalifikovao za maraton u Bostonu, koji će biti održan tokom aprila naredne godine.

- Mnogo mi se dopalo što su me "Novosti" uporedile sa svetskim putnikom, Nušićevim Jovančom Micićem. Posle tog teksta, mnogi me prepoznaju i žele da se fotografišu sa mnom, a ja sam proputovao 86 zemalja i trčao maratone na šest kontinenata. Kada budem nastupio i u Australiji, moći ću da se pohvalim da sam "optrčao" zemljinu kuglu - ponosan je Ilić, rodom iz sela Donje Kodince kod Prokuplja.

Kaže, svaki put kada prođe kraj spomenika Jovanči na ulazu u Jagodinu seti se dana kada je ovde bio policajac, a pre nekoliko godina je u zavičaju trčao polumaraton - istim onim ulicama na kojima je pre pola veka regulisao saobraćaj - dodaje Stojan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba