VREME JE ZA NOVE AVANTURE NA FRUŠKOJ GORI: „Tour de Fruška" od 20. do 22. maja

Promo

09. 05. 2022. u 15:54

PRVI put na padinama Fruške gore od 20. do 22. maja biće održana sportsko-rekreativna manifestacija „Tour de Fruška", namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta, za koju je do sada prijavljeno više od 500 takmičara.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА НОВЕ АВАНТУРЕ НА ФРУШКОЈ ГОРИ: „Tour de Fruška од 20. до 22. маја

Foto: Promo

Reč je o manifestaciji koja se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, a na inicijativu predsednika Igora Mirovića, s ciljem oživljavanja Fruške gore, predstavljanja njenih privrednih i turističkih potencijala, ali i kreiranja novog sadržaja koji će privući ne samo sportiste, već i porodice sa decom.

Trke će startovati iz Vrdnika, a takmičari i posetioci imaće priliku da uživaju u jedinstvenoj prirodi i otkrivanju lepota tog dela Fruške gore.

U subotu, 21. maja, u 11 časova, startovaće „Trejl trka", za čije su takmičare organizatori pripremili šumsku stazu dugu 15 kilometara, kojom se do sada nije trčalo i na nekim deonicama je zahtevna, ali toliko da mogu da je završe i oni koji imaju osnovnu fizičku spremnost. Tog dana, oko 16 časova, biće održana i „Eliminator trka" na standardnim planinskim biciklima, koja je zamišljena kao kružna trka u dužini od 665 metara, za šta će takmičarima biti potrebno oko tri minuta. Startuju po četiri takmičara i vozi se „na ispadanje".

Organizatori su vodili računa i o svima onima koji uživaju u biciklizmu, a ne žele da se takmiče, pa su za subotu u 15 sati pripremili start drumskog izazova „Popov čot", koji će se voziti u u dužini od 48 kilometara, u pratnji policije, po najlepšim delovima Fruške gore.

Foto: Promo

U okviru ove jedinstvene manifestacije, u subotu u 12 časova, biće organizovane dve trke za najmlađe učesnike – dečja trka guralica i dečji poligon spretnosti.

U nedelju, 22. maja, u 11 časova startuje MTB maraton, za takmičare željne izazova. Na raspolaganju su tri verzije staze po težini, od 15, 38 i 58 kilometara. Prve dve su namenjene rekreativcima, dok je treća staza duga i znatno teža, te se preporučuje licenciranim vozačima. U isto vreme u nedelju startovaće i trka električnih bicikala „Velika nagrada Vrdnika", što će biti prva trka tog tipa u Srbiji. Takmičari koji nemaju električni bicikl mogu unapred da ga rezervišu ili na licu mesta iznajme.

Foto: Promo

Takmičari se mogu prijaviti najkasnije dva sata pre početka svake trke. Duž celih staza biće volonteri koji će biti na raspolaganju takmičarima u slučaju da im je neohodna pomoć.

Foto: Promo

Propratni deo manifestacije obuhvata Noćni bazar, koji će okupiti veliki broj umetnika, zanatlija, proizvođača zdrave hrane i vinara iz Pokrajine, koji će posetiocima predstaviti gastronomska bogatstva Vojvodine i sve njene lepote i znamenitosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri