OD 29 NOVOOBOLELIH ČETVORO DECE: Rudničko-takovski kraj srećom bez preminulih od korone

M. BOŠNjAK

26. 04. 2022. u 18:09

I NAJNOVIJE vesti iz Kovid zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu su dobre: ni tokom minula 24 sata, srećom nema preminulih.

ОД 29 НОВООБОЛЕЛИХ ЧЕТВОРО ДЕЦЕ: Рудничко-таковски крај срећом без преминулих од короне

Foto: M. B.

- Od ukupno šest hospitalizovanih pacijenata u toj „crvenoj“ zoni, svi imaju negativan test na virus korona. Tokom protekla 24 sata, nije bilo prijema osoba sa simptomima koji ukazuju na taj virus, ni otpusta na kućno lečenje – potvrđuje dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Milanovački Dom zdravlja danas saopštava, da je novi broj osoba inficiranih virusom korona u periodu od 21. aprila do danas 29, od kojih četvoro dece. U Kovid ambulanti te ustanove, tokom svih tih dana, pregledano je ukupno 386 osoba, među njima u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 196 dece. Pet osoba je upućeno na hospitalizaciju.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 244 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 10.311. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 8.190 od kojih 1.116 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna