KROV JE NOV I SIGURAN: Jeleni Kolompar, samohranoj majci, rešeno stambeno pitanje

R. Šegrt

26. 04. 2022. u 06:21

KAŽE narod da nijedna muka nije doveka. Baš tako je u slučaju Jelene Kolompar (43) iz Bašaida kod Kikinde, samohrane majke trojice sinova.

КРОВ ЈЕ НОВ И СИГУРАН: Јелени Коломпар, самохраној мајци, решено стамбено питање

Jelena ispred udžerice koja je bila opasna za život i pred novim domom, Foto R. Šegrt

Ona konačno može mirno da zaspe, bez straha da će im se trošni krov kućerka u kojem su doskora živeli srušiti na glavu. Sada su u bezbednijoj kući, koja će uskoro biti još udobnija, kada se promene prozori i opremi kupatilo.

U novom stambenom prostoru umesto, starog zarđalog šporeta sada je novi "smederevac", sve je čisto.

- Jedva čekam da mi vodu priključe. Sada nosim u kantama iz komšiluka. Daju mi, neću dušu da grešim, ali ne može to tako doveka. Treba i struja da se priključi. Plaćaću ja redovno. Uvek sam rekla da mogu da plaćam struju, jer primam socijalnu pomoć i dečji dodatak. A idem i da radim, gde god me zovu, idem u nadnicu, kad god ima posla - raspoloženo je pričala Jelena.

Foto R. Šegrt

Ona je, što bi se narodski reklo, čista žena, i voli da joj je veš opran, kuća oribana, da sve održava urednim. Ali je bilo teško ranije od starog i dotrajalog, napraviti da bar liči na čisto. Ipak, njena deca su i tada u školu dolazila uredne odeće, što je na časovima veronauke, primetio i sveštenik. Ali ostao zapanjen, nem i zabrinut zbog onoga što je video kada ih je lično posetio na staroj adresi. Plašio se da kućerak svakog časa može da se sruši. Tada je zavapio i, uz blagoslov vladike banatskog Nikanora, na sve strane zatražio pomoć. I uspeo je. Angažovanjem Grada Kikinde, Centra za socijalni rad i Mesne zajednice Bašaid, nađeno je rešenje i Jelena je na korišćenje dobila bezbedan krov nad glavom u koji se brzo uselila. Iako još nije opremljen kako je potrebno i takav je neuporedivo udobniji za život od onog koji je ranije imala.

PROZORI

NOVI prozori za Jelenin novi dom već su obezbeđeni. Kupljeni su zahvaljujući angažovanju jednog kikindskog preduzetnika koji donacije za humanitarne akcije prikuplja od svojih kolega. Čeka se samo majstor za ugradnju. Za priključenje struje sređuje se papirologija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)