SA UŽINE U BOLNICU: Šestoro učenika iz Niša na lečenju zbog sumnje da su se otrovali hranom

J. Ć.

01. 04. 2022. u 06:48

ŠESTORO učenika prvog razreda Ekonomske škole u Nišu otrovalo se za vreme velikog odmora brzom hranom iz kafića u blizini škole, a njih petoro prebačeno je u bolnicu.

СА УЖИНЕ У БОЛНИЦУ: Шесторо ученика из Ниша на лечењу због сумње да су се отровали храном

Simptomi trovanja posle velikog odmora, Foto J. Ćosin

Nakon pregleda u KC NIŠ, jedna devojčica je ostala na Dečjoj klinici, dok ostali imaju blaže tegobe i pušteni su na kućno lečenje. O događaju je obaveštena policija, kao i Sanitarna inspekcija.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra kažu da devojčica koja je zadržana u bolnici ima dijareju i povraća, dok su ostali sa blažim simptomima otišli kući.

- Roditelji su ih odveli kući, uz napomenu da se vrate na kliniku ako bude bilo koje vrste pogoršanja stanja - navode iz Kliničkog.

Školski pedagog Ekonomske škole u Nišu Milica Stevanović kaže da su deca posle velikog odmora dobila simptome trovanja, da su bila bleda i povraćala su.

- Požalila su se posle velikog odmora da imaju stomačne tegobe. Sa decom je bila profesorka hemije, koje je potvrdila da je petoro dece imalo tegobe. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, koja se pojavila nakon 10 minuta. Deca su navela da su jela u obližnjem kafiću preko puta škole i nisu čak svi ni konzumirali istu hranu - rekla nam je Milica Stevanović.

Foto J. Ćosin

Direktor škole Vladimir Kuzmanović takođe navodi da su deca jela hranu iz istog objekta, a doktorka Gorica Radomirović iz niške Hitne pomoći potvrdila je da su iz škole dobili poziv za zbrinjavanje šestoro dece, ali da je pomoć zatražilo njih petoro.

- Poziv nam je stigao u 9.20. Svi đaci su imali mučninu, gađenje, povraćanje i bolove u stomaku i svi su navodili da im je pozlilo pola sata od uzimanja užine u istom objektu.

Sumnja se na trovanje hranom, prevezeni su do Interne klinike na dalju opservaciju - saopštila je doktorka Radomirović.

INSPEKCIJA

U KAFIĆU u kojem su deca konzumirala hranu nisu želeli da govore o ovom slučaju, već su novinare izbacili iz objekta. Kako je direktor škole potvrdio, o svemu su obavestili Sanitarnu inspekciju, koja bi trebalo da utvrdi da li je bilo propusta u tom objektu koji prodaje hranu i piće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)