DOZIĐUJU DOM ZA KARIMANOVIĆE: Grad Niš ispunjava važno obećanje, da Monika ima svoj mir

D. MILjKOVIĆ

29. 03. 2022. u 12:35

PORODICI devojčice koju je pre dve godine oteo Ninoslav Jovanović, poznat kao "malčanski berberin" za dva meseca biće proširena kuća za 40 kvadrata.

ДОЗИЂУЈУ ДОМ ЗА КАРИМАНОВИЋЕ: Град Ниш испуњава важно обећање, да Моника има свој мир

Foto D. Miljković

Tako će se, zahvaljujući Gradu Nišu, devojčici koja sa roditeljima, babom i dedom živi u neuslovnoj kući u naselju Suvi Do, ispuniti san da ima svoju sobu i mir koji joj je i te kako potreban.

Zbog trauma koje je doživela tokom deset dana otmice, devojčica se sada najsigurnije oseća sa svojim bližnjima. Zato su njeni roditelji Aleksandra i Robert prihvatili ponudu Grada da se podigne sprat na kući u kojoj trenutno žive.

- Prezadovoljni smo jer smo dobili sve što smo se 2. februara dogovorili sa gradonačelnicom. Jedva čekamo da počnu radovi - kaže otac Robert.

Dogovor da ostanu u Suvom Dolu, Foto D. Miljković

Da bi Grad Niš mogao da se angažuje oko dogradnje, postojeći objekat je legalizovan i dobijena je građevinska dozvola. Nadležni su se potrudili da taj posao što pre obave pa je gradonačelnica Dragana Sotirovski juče posetila Karimanoviće da bi se dogovorili o nastavku akcije.

- Ispoštavali smo njihovu želju da ostanu tu gde su, pa smo odustali od ideje da im se dodeli gradski stan. Nestrpljivo svi očekujemo početak radova - kazala je gradonačelnica.

STRUJOMER

GRAD Niš će pomoći Karimanovićima da dobiju i priključak za struju jer trenutno imaju zajednički strujomer sa rođacima. Dobiće i zaseban vodomer tako da će kompletno biti svoji na svome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini