PROJEKAT "MOJ POSLANIK: Radovanu Arežini nagrada za najaktivnijeg političara istočne Srbije

S. M. J.

26. 03. 2022. u 22:03

RADOVAN Arežina, narodni poslanik Socijalističke partije Srbije iz Kladova najaktivniji je narodni poslanik iz istočne Srbije, rezultati su projekta “Moj Poslanik”, koji sprovodi Timočki omladinski centar iz Zaječara.

ПРОЈЕКАТ МОЈ ПОСЛАНИК: Радовану Арежини награда за најактивнијег политичара источне Србије

Foto: S.M.Jovanović

Radovanu Arežini, prvom čoveku kladovskih socijalista i članu predsedništva SPS-a, ali i dugogodišnjem odborniku u lokalnom parlamentu u Nišu je uručena nagrada za najaktivnijeg narodnog poslanika istočne Srbije na redovnoj godišnjoj konferenciji projekta “Moj poslanik”, koju je pokrenulo 2016. udruženje “Proaktiv” iz Niša, a u saradnji sa donatorima proširena je na Zaječarski, Borski, Rasinski i Raški okrug.

Projekat je u Borskom i Zaječarskom okrugu sprovodio Timočki omladinski centar iz Zaječara.

- Sa realizacijom projekta smo počeli neposredno pre izbora 2020. godine i prva aktivnost nam je bila praćenje te izborne kampanje. Mi smo od 2020. do 2022. godine pratili rad narodnih poslanika i informisali građane o  učešću u donošenju odluka, odnosno da preko platforme ,,Moj poslanik’’ mogu da komuniciraju sa poslanicima i postave im pitanja- rekla je na konferenciji za novinare Dunja Marušić iz Timočkog omladinskog centra.

U prethodnom sazivu Narodne skupštine iz Zaječarskog i Borskog okruga interese građana zastupalo je troje poslanika u poslaničkoj grupi “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, Dragana Branković Minčić iz Zaječara, Adrijana Pupovac iz Bora i Mladen Bošković iz Negotina, dok je kao narodni poslanik u poslaničkoj grupi “Socijalistička partija Srbije” bio Radovan Arežina.

- Najaktivniji poslanik je Radovan Arežina sa 16 javljanja, koji i nije bio član Parlamenta puni mandat, već samo od maja 2021. godine, nakon podnošenja ostvake poslanice Jelice Sretenović koja je bila u istoj poslaničkoj grupi. Kada su ostali poslanici u pitanju Mladen Bošković je u prethodne dve godine ima 19 javljanja, od toga 12 javljanja u periodu april 2021 – mart 2022, Adrijana Pupovac 15 javljanja, od toga devet u period april 2021 – mart 2022, a Dragana Branković Minčić dva javljanja, od kojih je jedno bilo u period april 2021 – mart 2022. godine – dodaju u Timočkom omladinskom centru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih