ZA ZONU „SEVER“ 85 MILIONA DINARA: Grad Vršac potpisao vredan ugovor sa pokrajinskom Upravom

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

21. 03. 2022. u 13:54

PRVI radovi na infrastrukturnom opremanju nove industrijske zone „Sever“ u Vršcu već su počeli, a danas je obezbeđen i deo sredstava za nastavak tih kapitalnih radova, jer je gradonačelnica Dragana Mitrović potpisala sa Upravom za javna ulaganja Vojvodine ugovor vredan 85 miliona dinara.

ЗА ЗОНУ „СЕВЕР“ 85 МИЛИОНА ДИНАРА: Град Вршац потписао вредан уговор са покрајинском Управом

Grad Vršac

Trenutno se gradi dovodnik vode do buduće industrijske zone, koja će se prostirati na 22 hektara, na izlazu iz Vršca prema Zrenjaninu. Vrednost tih radova je 84 miliona dinara, koje ravnopravnim udelom finansiraju lokalna samouprava i pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja.

-Za prvu fazu infrastrukturnog opremanja potrebno je nešto manje od 194 miliona dinara. Današnjim potpisivanjem ugovora dobili smo 85 miliona, dok će ostatak novca izdvojiti Grad – rekla je gradonačelnica Vršca.

Nova industrijska zona je od grada udaljena pet kilometara. Strateški je dobro pozicionirana, jer se nalazi uz sam put za Zrenjanin u jednom pravcu i za granični prelaz Vatin u drugom, kao i pored međunarodne pruge Beograd – Vršac – Temišvar. Novim ulaganjima u vršački aerodrom, stvaraju se uslovi i za međunarodni avio-saobraćaj, u čemu lokalna samouprava vidi prednost za privlačenje domaćih i stranih investitora.

Potreba za izgradnjom zone „Sever“ iskazana je zbog činjenice da je Tehnološki park, koji je izgrađen pre više od deset godina, odavno popunjen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Ovo je novi trener Novaka Đokovića?!