REANIMOBIL VREDAN 100 HILJADA EVRA: Dom zdravlja u Zrenjaninu dobio novu opremu (FOTO)

B.Grujić

15. 03. 2022. u 15:45

Vozilo u vrednosti preko 100 hiljada evra, opremljeno najsavremenijom opremom za potrebe hitne medicinske službe u okviru projekta Hitan odgovor Srbije na kovid 19, od Ministarstva zdravlja, dobio je Dom zdravlja u Zrenjaninu.

РЕАНИМОБИЛ ВРЕДАН 100 ХИЉАДА ЕВРА: Дом здравља у Зрењанину добио нову опрему (ФОТО)

Foto: grad Zrenjanin

Uz prisustvo gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure, na promociji svojevrsne ambulante na točkovima, direktor Doma zdravlja, dr Zdravko Ždrale, istakao je neprocenjiv značaj za službu hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu i okolnim mestima, uz zahvalnost Ministarstvu zdravlja Srbije.

- Vozilo sadrži kompletan sanitetski materijal i aparate za brže, kvalitetnije i bolje zbrinjavanje pacijenata, kao što su defibrilator sa monitoringom,  dvanaestokanalni EKG takođe sa monitorom za praćenje vitalnih funkcija pacijenata i pravovremeno reagovanje kod naglog srčanog zastoja - naglasila je dr Ivana Sremac, načelnica službe hitne pomoći, uz napomenu da su osim dasaka za zbrinjavanje povreda  vrata i kičme, u reanimobilu i transportna nosila kojima je nosivost maksimalno 250 kilograma.

U specijalnom vozilu, pokretnoj bolnici, nalaze se i laringoskop sa setom za intubaciju, tri boce sa kiseonikom, dve fiksne i jedna transportna, kao i ozonizacija odnosno direktno oslobađanje ozona u prostor u kojem boravi pacijent,a koji je postavljen u zadnjoj strani vrata reanimobila, uz zasebno grejanje za pacijente, takođe u zadnjem delu vozila, kojem da bi bilo u najboljoj klasi, nedostaje jedino transportni respirator.

OSAM SPECIJALISTA URGENTNE MEDICINE

U ZRENjANINSKOJ Službi hitne medicinske pomoći, radi osam specijalista urgentne medicine, deset lekara  opšte prakse, od kojih su tri lekara specijalisti opšte prakse, a ostali su mladi lekari sa završenim medicinskim fakultetom.


   

DEŽURAJU PO TRI LEKARSKE EKIPE

TOKOM dana i noći uvek su mobilne tri lekarske ekipe, od kojih je uglavnom jedan specijalista urgentne medicine i oni su obučeni za rad sa novim aparatima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri