PREMINULA DOKTORKA ANA: Cela Srbija solidarisala se sa njom tokom dve godine borbe sa kancerom

Зорана Рашић
Zorana Rašić

09. 03. 2022. u 13:44

SRCE lekarke paraćinskog Doma zdravlja Ane Jaćimović nije izdržalo. Samo nekoliko dana nakon što je obeležila svoj četrdeseti rođendan izgubila je bitku sa kancerom koju je vodila sa puno hrabrosti od marta 2020. godine.

ПРЕМИНУЛА ДОКТОРКА АНА: Цела Србија солидарисала се са њом током две године борбе са канцером

Foto: Privatna arhiva

Ana je najpre operisana u paraćinskoj bolnici u jeku epidemije kovida, zatim u Beogradu, da bi, na veliku žalost, bilo otkriveno da se njen maligni tumor debelog creva proširio na pluća i druge unutrašnje organe, te da se više te metastaze ne mogu operisati.

Mlada žena i pored mračne dijagnoze nije klonula duhom, a u njenom optimizmu podržali su je ne samo sugrađani iz Paraćina, već i cela Srbija. Zahvaljujući prikupljenim donacijama nastavila je lečenje na klinici „Adžibadem“ u Turskoj, a zatim u više navrata na privatnoj klinici u Beogradu gde je, pored klasičnih hemoterapija, koristila i skupe inovativne terapije koje mnogo koštaju.

Foto: Privatna arhiva

Poslednjih meseci prikupljana su sredstva da Ana nastavi lečenje u Beču, ali njen organizam nije izdržao.

Njeni prijatelji i pacijenti, kojima je bila omiljena doktorka, opraštaju se od nje čitavog dana na društvenim mrežama. Za svoje sugrađane ona će ostati simbol velike volje za životom i optimizma jer je nada u izlečenje nije napustila do poslednjeg dana.

- Noćas je dobila krila i otišla među anđele, kojima i pripada. Putuj, draga moja, tamo gde ništa ne boli, gde niko ne traži venu da ubode, gde nema mučnine od terapija – poručila je njena drugarica Ana Branković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju