PRVA U KNJAŽEVCU: Postavljena montažna crkva na Istočnom groblju

S. M. J.

28. 02. 2022. u 13:07

NA Istočnom groblju u Knjaževcu postavljena je montažna crkva, prva građevina tog tipa u opštini.

ПРВА У КЊАЖЕВЦУ: Постављена монтажна црква на Источном гробљу

Foto: Opština Knjaževac

Opština Knjaževac dobila je montažnu crkvu na Istočnom groblju, napravljenu od kamena, čelične konstrukcije i granita. Reč je o prvoj ovakvoj građevini postavljenoj zahvaljujući lokalnoj samoupravi i uz blagoslov episkopa timočkog Ilariona.

- Pored toga, uradili smo i sve staze na Istočnom groblju, pošljunčali ih i uvaljali, a ovakve crkvice uradićemo i u onim naseljima gde žitelji tih sela žele da imaju priliku da se u ovakvim objektima pomole i zablagodare Gospodu Bogu - rekao je Milan Đokić, predsednik Privremenog organa opštine Knjaževac.

Unutrašnjost ove crkvice u potpunosti je ikonopisana, opremljena po pravoslavnim kanonima i u njoj se mogu obavljati svi crkveni obredi.

- Postavili smo ovu crkvu radi duhovne koristi kako bi verni narod imao priliku da se pomoli za svoje upokojene srodnike, prijatelje, komšije, kako bi se po molili za svoje zdravlje. U saradnji sa opštinom Knjaževac, naši sveštenici mogu u ovom hramu da obave opelo, da izvrše parastos – dodao je protosinđel Zaharija Mitić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!