NA GRAD ČEKA 1.500 ADRESA: Profesionalni upravnici u Nišu zatražili pomoć lokalne samouprave pri rešavanju brojnih problema

D. MILjKOVIĆ

14. 02. 2022. u 06:21

PROFESIONALNI upravnici su tokom nedavnog sastanka sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski i njenim saradnicima izneli probleme čije bi zajedničko rešavanje podiglo kvalitet života stanara. Među njima prednjače nerešeni imovinski odnosi u međublokovskim prostorima, ali i nedostatak mesta za parkiranje, urbanog mobilijara i drugih sadržaja - što nipošto nije zanemarivo u gradu koji ima oko 1.500 stambenih zgrada.

НА ГРАД ЧЕКА 1.500 АДРЕСА: Професионални управници у Нишу затражили помоћ локалне самоуправе при решавању бројних проблема

Detalj sa nedavnog skupa u Nišu / Foto D. Miljković

- Međublokovsko zelenilo je nešto što mi sami, ni uz pomoć stanara, ne možemo da rešimo i neophodna nam je pomoć lokalne samouprave. Problem je što stanari nisu vlasnici zemljišta oko zgrada i ne mogu da donose odluke kako da se ono uredi. Sve dodatno komplikuje i činjenica da međublokovsko zelenilo nije ni u vlasništvu Grada, pa treba pronaći pravu "adresu" - ističe profesionalni upravnik Peđa Dimitrijević.

Gradonačelnica je uverena da je pronađen način da lokalna samouprava dobije prave informacije od građana, a potom da dogovori sastanke sa javnim preduzećima koja mogu da reše ove probleme.

- Potrebno je da se konsultujemo i sa Upravom za imovinu, mada smo i ovako opredelili izvesna sredstva za uređenje međublokovskog prostora - poručila je Dragana Sotirovski, najavljujući da će čim se vreme prolepša komunalci započeti preobražaj takvih celina u Rendgenovoj i Ulici Ljudevita Gaja, te u Vizantijskom i Bulevaru Nemanjića.

Predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković je pohvalila saradnju sa stanarima i profesionalnim upravnicima.

- U našoj opštini postoji posebna služba koja na dnevnom nivou komunicira sa njima, pa nas oni upoznaju sa problemima koji muče ljude iz određenih zgrada. Tako saznajemo da li se u blizini neke od njih formira nelegalna deponija, ima li problema sa parkiranjem, šta od mobilijara je uništeno i čeka obnovu... Upravo na inicijativu stanara smo, tako, u Krfskoj ulici očistili mini-smetlište i oplemenili prostor između zgrada - navodi Nataša Stanković i najavljuje uređenja parkovskog prostora u Knjaževačkoj ulici.

ISKUSTVA

- STANARI su spremni da sarađuju, ali ima i izuzetaka. Problem su uglavnom oni koji na zajedničkom prostoru ostavljaju bicikle, motocikle ili, čak, komade odbačenog nameštaja. U takvim slučajevima je presudna saradnja sa Komunalnom inspekcijom koja je veoma korektna i ne poseže odmah za kaznama, već stanare najpre upoznaje sa pravnom regulativom - kaže profesionalna upravnica Violeta Đorić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)