KINEZI KUPUJU JOŠ HEKTARA U ZONI: Predstavnici kompanije "Mint" planiraju proširenje proizvodnih kapaciteta u Šapcu

V. Mitrić

09. 02. 2022. u 06:21

POSLE potpisivanja rešenja o prodaji 11 hektara građevinskog zemljišta u Severozapadnoj industrijskoj zoni, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je potpisao još jednu odluku - o prodaji dodatnih 10 hektara na istoj lokaciji kineskoj kompaniji "Mint", koja planira da u avgustu 2023. ovde otvori i drugu fabriku u kojoj će proizvoditi delove za automobile.

КИНЕЗИ КУПУЈУ ЈОШ ХЕКТАРА У ЗОНИ: Представници компаније Минт планирају проширењe производних капацитета у Шапцу

Foto V. Mitrić

- U kupovinu zemljišta i izgradnju nove fabrike biće uloženo 15 miliona evra, a očekivana ukupna investicija tokom naredne decenije će dostići 46 miliona. Kada sve bude završeno, biće to najveća strana investicija u Šapcu za poslednjih 20 godina - kaže dr Pajić, podsećajući da se ovim i praktično potvrđuje zajednički zaključak dva predsednika, tokom nedavnog sastanka Aleksandra Vučića sa Si Đinpingom, o tome da dve zemlje neguju čelično prijateljstvo i da je Srbija najbolje mesto za ulaganje.

Gradonačelnik Šapca kaže i da je veoma ponosan na to što su predstavnici kineske kompanije "Mint" odlučili da prošire svoje proizvodne kapacitete, te za manje od godine kupe ukupno 21 hektar zemljišta. Raduju i planovi za otvaranje dve fabrike u kojima će biti zaposleno oko 600 ovdašnjih ljudi.

- Izgradnja auto-puta od Rume do Šapca, novog mosta preko Save i brze saobraćajnice od Šapca do Loznice učiniće naš grad još atraktivnijim za investitore - uveren je dr Aleksandar Pajić.

Foto V. Mitrić

Istovremeno, pomoćnik direktora kompanije "Mint" zadužen za Evropu Goran Madžarević ističe da će Kinezi u ove dve fabrike proizvoditi metalne komponente za šasije automobila i da će zapošljavati radnike širokog spektra zanimanja.

- Radi se o najnaprednijoj i najčistijoj tehnologiji, pa neće biti štetnog uticaja na životnu sredinu. Politika "Minta" je da je jedino zdrav i zadovoljan radnik dobar radnik, a mi ćemo organizovati različite obuke i treninge, uključujući i edukacije prevodilaca za kineski jezik - zaključuje Madžarević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!