FAZNO I PO DEONICAMA DUŽ CELE PRUGE: Počinje dinamičko testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad

Lj. P.

17. 01. 2022. u 12:10

TESTIRANjE brze pruge počeće danas i obavljaće se fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd – Novi Sad, a planirano je da ova faza ispitivanja traje do 4. februara, saopštili su iz „Infrastrukture železnice Srbije“.

ФАЗНО И ПО ДЕОНИЦАМА ДУЖ ЦЕЛЕ ПРУГЕ: Почиње динамичко тестирање брзе пруге Београд – Нови Сад

Lj.P.

Testiranja će se, kako navode, obavljati svakodnevno od 7 do 17 sati, dakle u vidnom delu dana i u uslovima potpune obustave železničkog saobraćaja na pruzi Beograd – Stara Pazova – Novi Sad. Dinamika testiranja u navedenom periodu zavisiće i od temperature i vremenskih uslova u kojima treba da se obavi.

Zbog toga će svakodnevno od 17. januara do 4. februara u periodu od 6.30 do 17.30 sati, biti obustavljen železnički saobraćaj na pruzi Beograd – Novi Sad, uključujući vozove iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, kao i vozova na relacijama od Beograda za Rumu, Šid i Zvornik.

Dinamičko testiranje obavljaće voz sa mernim kolima specijalizovanim za ovakvu vrstu ispitivanja, koja će po deonicama saobraćati duž brze pruge Beograd – Novi Sad. Tokom dinamičkih ispitivanja pruge za velike brzine između Beograda i Novog Sada neovlašćenim licima zabranjen je bilo kakav pristup i kretanje peronima i kolosecima u stanicama i duž čitave pruge.

U periodu dinamičkih testiranja brze pruge Beograd – Novi Sad biće pojačano prisustvo pripadnika MUP-a i službe obezbeđenja duž čitave ove deonice.

Za vreme dinamičkih testiranja na trasi brze pruge Beograd – Novi Sad u funkciji će biti dva putna prelaza, i to u železničkoj stanici Batajnica (ulica Carice Jelene i Šangajska) i u Kamendinu (ulica Jurija Rakitina). Oni će povremeno biti zatvarani u vreme prolaska mernih kola kojima će se obavljati dinamičko testiranje brze pruge. Na ova dva putna prelaza biće angažovana Saobraćajna policija MUP-a Srbije, koja će biti zadužena za nesmetano funkcionisanje drumskog saobraćaja preko pruge.

„Infrastruktura železnice Srbije“ apeluje i upozorava sve učesnike u drumskom saobraćaju na putnim prelazima Batajnica i Kamendin da poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, posebno kada ovi putni prelazi budu povremeno zatvarani zbog prolaska mernih kola za dinamičko testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad, kako bi se sačuvala bezbednost saobraćaja i zaštitili ljudski životi.

Navedeno dinamičko testiranje brze pruge između Beograda i Novog Sada moguće je realizovati na najefikasniji i najkvalitetniji način jedino u uslovima potpune obustave železničkog saobraćaja na čitavoj deonici.

„Infrastruktura železnice Srbije“ se zbog toga izvinjava svim korisnicima usluga zbog obustave železničkog saobraćaju u navedenom periodu na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad, a posebno putnicima beogradske gradske železnice BG Voz.

O svim daljim aktivnostima na realizaciji testiranja pruge za velike brzine, „Infrastruktura železnice Srbije“ blagovremeno će obaveštavati javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati