PRVE KOMŠIJE PACOVI I ZMIJE: LJudi iz niške Ulice Žarka Đurića uzalud negoduju zbog privatne deponije

J. ĆOSIN

15. 01. 2022. u 08:25

DEPONIJA koja je leglo pacova i zmija - u dvorištu jedne privatne kuće, ali i ispred nje, na samom keju uz Gabrovačku reku, u blizini spomenika "Ćele kula" i istoimene osnovne škole - za stanovnike niške Ulice Žarka Đurića predstavlja nerešiv problem.

ПРВЕ КОМШИЈЕ ПАЦОВИ И ЗМИЈЕ: Људи из нишке Улице Жарка Ђурића узалуд негодују због приватне депоније

Foto J. Ćosin

Kažu, dva brata su godinama gomilala razni otpad: od starih tepiha, televizora i šporeta, do dotrajalih kauča, fotelja, dasaka...

- Pacov mi je letos pregrizao roletnu, a trudnica iz kuće prekoputa je u sobi zatekla zmiju i odmah otišla da se porodi, a pod stresom je i drugi komšija, koji se već četiri godine bori sa pacovima. Mi smo svi zdravstveno ugroženi, jer udišemo smrad. Oni svašta lože i pitanje je kada će buknuti požar. Inače, umesto u reku, gledam u đubre - očajan je Ljubiša Kitanović, napominjući da su se obraćali svim nadležnim institucijama, ali niko nije ni pokušao da reši njihov problem.

Dragan Kitanović , Foto J. Ćosin

Komšija Dragan Kitanović kaže da je gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski uputila zahtev nadležnima, ali su dobili odgovor da spas i pravdu potraže sudskim putem.

Ljubiša Kitanović (desno) sa domaćinima iz okolnih kuća, Foto J. Ćosin

Jednostavno, Komunalna milicija, Komunalna i Sanitarna inspekcija, te Javno-komunalno preduzeće "Medijana" su se oglasili nenadležnim.

Foto J. Ćosin

- Komunalna inspekcija tvrdi da je njen resor javna, Komunalna milicija "pokriva" privatnu površinu, a otpad se nalazi na obe, pa je to posebna nelogičnost. Inače, meni je zmija stajala na vratima, ali je srećom naišao poštar i oterao je. Uočili smo i da se pacovi, sa drveta u dvorištu prebacuju na banderu, pa onda žicama kreću ka našem krovu, pa smo postavili neke flaše, da se koliko-toliko zaštitimo - naglašava Kitanović, napominjući da su mrežama i staklom ogradili sve što je moglo, ali ni to ne može biti trajno rešenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije