DNEVNO 18 LEKARSKIH TIMOVA: Kovid centar u Novom Sadu skoro svakog dana se suočava sa ogromnim brojem pacijenata

Lj. P.

13. 01. 2022. u 16:12

S OBZIROM na to da se skoro svakog dana suočavaju sa oghromnim brojem pacijenata koji dolaze u Kovid centar na Novom naselju u Novom Sadu, iz Doma zdravlja „Novi Sad“ podsećaju da se u objektu na Novom naselju ne nalazi jedna Kovid ambulanta, već kompleksan sistem u kojem radi 125 zdravstvenih radnika, plus službe koje pomažu da sve funkcioniše kao jedan centar.

ДНЕВНО 18 ЛЕКАРСКИХ ТИМОВА: Ковид центар у Новом Саду скоро сваког дана се суочава са огромним бројем пацијената

FB Dom zdravlja Novi Sad

- Potrebu da se pod jedan krov stave sve službe koje se bave kovid pacijentima prepoznali smo pre skoro dve godine – navode u Domu zdravlju. Deo sistema su dnevno 18 lekarskih timova, Kovid ambulanta za trudnice, RTG dijagnostika na dva aparata, laboratorijska dijagnostika koja dnevno uradi od 600 do 800 analiza, jedan tim za svakodnevnu dezinfekciju svih prostorija.

Najvažnija stavka je, kako ističu, da ni jedan pacijent ne čeka napolju i nije upućen na više instance bez kompletno urađene dijagnostike. Još podsećaju da rade neprekidno, u kontinuitetu, već 655 dana, i da, iako su ekipe iscrpljene, i dalje su tu na raspolaganju građanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024