POSLEDNJIH DANA ZARAŽENO 140 GRAĐANA: Epidemija u Pirotskom okrugu

V.Ć.

09. 01. 2022. u 10:58

U POSLEDNjA dva dana, na području Pirotskog okruga registrovano je još 40 pozitivnih, laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19, a tokom minulih praznika ukupno je evidentirano 140 novozaraženih infekcijom kovid 19.

ПОСЛЕДЊИХ ДАНА ЗАРАЖЕНО 140 ГРАЂАНА: Епидемија у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Prema podacima pirotskog ZZJZ, broj zaraženih je u porastu, u odnosu na poslednje dane prošle godine, ali na svu sreću nema preminulih građana koji se leče u pirotskoj Opštoj bolnici. Prekjuče su date 12 prve, 13 druge i 47 trećih doza vakcine protiv zaraze.

U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja, obavljeno je  205 pregleda, od kojih je 137 prvih , dok su ostali kontrolni. U Dečjoj kovid ambulanti bilo je 149 pregleda od kojih su 93 prva i 56 kontrolnih. U pirotskoj Opštoj bolnici, od posledica zaraze trenutno se leči 13 pacijenata, od kojih su 10 iz Pirota i tri sa područja Dimitrovgrada. Jedan pacijent je prebačen u niški  UKC.

Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ, procenjuju da je epidemološka situacija u okrugu nesigurna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu i očekuju porast broja zaraženih.

BONUS VIDEO - Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)