SKUĆILI SE U SELIMA JADRA: Bespovratna sredstva za kupovinu ili obnovu kuća u lozničkom kraju dobilo sedam porodica

V. Mitrić

08. 01. 2022. u 07:39

SEDAM mladih porodica, iz lozničkog kraja, potpisalo je ugovore za dodelu bespovratnih para za kupovinu, izgradnju ili rekonstrukciju kuća sa okućnicom na seoskom području na području Loznice.

СКУЋИЛИ СЕ У  СЕЛИМА ЈАДРА: Бесповратна средства за куповину или обнову кућа  у лозничком крају добило седам породица

Podrška mladim parovima, Foto V. Mitrić

Ovo je učinjeno na inicijativu gradonačelnika Vidoja Petrovića, kao samo jedan od vidova pomoći i podrške mladim bračnim parovima i rađanju dece.

- Potpisali su ugovore o rekonstrukciji, izgradnji, nabavci i kupovini kuće sa okućnicom na selu sa sedam mladih porodica iz Jarebica, Brnjca, Gornjih Nedeljica, Runjana, Grnčare, Siminog Brda. Ova ideja je zaživela i ovo su novi parovi koji će da dobiju i kuću i okućnicu i imanje. Nedavno smo, na ovaj način, skućili tri mlada bračna para - kaže Dejan Stalović, gradski menadžer, koji vodi ovu plemenitu akciju.

Dejan Stalović, Foto V. Mitrić

Prema njegovim rečima, tokom ove godine izdvojeno je šest miliona dinara, pa je svaka porodica dobila po 600.000 dinara.

- Očekujem da već tokom februara raspišemo novi konkurs za koji smo opredelili šest miliona dinara. Tokom naredne nedelje posetićemo neke od porodica da se na licu mesta uverimo kakva je situacija i kako oni to doživljavaju - najavio je gradski menadžer.

Jedna od potpisnica ugovora je i Sonja Maksimović iz Grnčare, majka troje dece, koja sa svojim suprugom radi na izgradnji kuće u kojoj će živeti.

- Mi smo petočlana porodica. Počeli smo da gradimo kuću ove godine, međutim s obzirom na to da je cena građevinskog materijala skoro duplo povećana, nama zaista mnogo znači ova pomoć. Želim zaista da se puno zahvalim gradonačelniku Loznice Vidoju Petroviću, predsedniku Komisije Dejanu Staloviću i svim ostalima koji su učestvovali u realizaciji ovog programa - poručila je Maksimović.

BIĆE PARA

- AKO bude velika zainteresovanost kao i ove godine, imajući u vidu da se grad odlično razvija i da je punjenje budžeta vanstandardno, naći ćemo način da rebalansom izdvojimo nova sredstva u ove svrhe - rekao je Stalović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća