SKUPŠTINSKA VEĆINA PARKIRALA "PAUK": Odluka o javnim parkiralištima povučena iz dnevnog reda parlamenta u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

25. 12. 2021. u 08:25

IAKO ga je Gradsko veće već usvojilo, predlog za izmenu i dopunu Odluke o javnim parkiralištima - koji bi omogućio angažman privatnog preduzeća, odnosno "pauka" za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila - ipak je povučen iz dnevnog reda jučerašnje sednice Skupštine grada u Kraljevu.

СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА ПАРКИРАЛА ПАУК: Одлука о јавним паркиралиштима повучена из дневног реда парламента у Краљеву

Foto G. Šljivić

Predlog je izazvao veliku pažnju žitelja grada na Ibru, a skupštinska tema je trebalo da bude kao dopunska tačka - na predlog većinske odborničke grupe "Aleksandar Vučić - za našu decu". Ali, na njihov zahtev je, uoči sednice, i povučen...

Tako, posle duže od decenije i po, "pauk" bar još neko vreme neće krstariti kraljevačkim ulicama, iako postoje opravdani argumenti i za njegovo uvođenje i protiv njega.

I, dok predlagači naglašavaju da bi se na taj način uveo red u gradskoj zoni i onemogućilo bahato ponašanje vozača koji nepropisnim parkiranjem često zaprečavaju protivpožarne puteve, onemogućavaju prolaz vozilima Hitne pomoći i komunalnih službi, pa čak i pešacima, u većini su oni koji najpre zhatevaju da se u gradu obezbedi dovoljan broj parking-mesta.

Zbog podeljenih mišljenja, tako je i na Gradskom veću - od ukupno 11 njih - za glasalo osam većnika, dvoje je bilo protiv, a jedan uzdržan.

- Nije vreme za ponovno uvođenje "pauka" jer se od njegovog prethodnog "mandata" u gradu malo toga promenilo, osim što je uvedena naplata parkinga i drastično povećan broj vozila - kaže većnik Miloš Ugrenović, podsećajući da je u gradu na Ibru specijalno vozilo tri puta uvođeno i isto toliko puta ukidano.

Da li povlačenje predloga o izmeni Odluke o javnim parkiralištima znači da će predlagač sasvim odustati, ili će ga uputiti na doradu, pa ponovo predložiti odbornicima - niko nije želeo da komentariše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo