BLIZU 40 RAZLIČITIH KULTURNIH DOGAĐAJA: U Novom Sadu "Raspustilište" od 24. do 30. decembra za najmlađe

Lj. P.

20. 12. 2021. u 16:48

NAJMLAĐI Novosađani i svi posetioci našeg grada, od 24. do 30. decembra, biće u prilici da uživaju u blizu 40 različitih kulturnih događaja koji će biti realizovani u okviru zimskog programa 38. „Raspustilišta“.

БЛИЗУ 40 РАЗЛИЧИТИХ КУЛТУРНИХ ДОГАЂАЈА: У Новом Саду Распустилиште од 24. до 30. децембра за најмлађе

Novosadski dečji kulturni centar

U ovoj multidisciplinarnoj manifestaciji obrazovanja i kulture na kojoj učestvuju deca uzrasta od četiri do 14 godina, održava se u kontinuitetu od 1983. godine.

„Raspustilište“ nije samo mesto okupljanja najmlađih za vreme raspusta, već je i mesto gde se deca obrazuju, aktivno učestvujući u raznovrsnim edukativnim programima. Deci je omogućeno da se upoznaju sa kvalitetnim umetničkim sadržajima, ali i da kroz rad u radionicama učestvuju u stvaranju umetnosti.

Cilj „Raspustilišta“ je da se primenom principa „Pokaži mi kako, pa ću znati“ kod dece razviju kulturne potrebe i navike, da se podstakne tolerancija i prihvati različitost, da se razvije kritičko mišljenje, kao i da se najmlađi umetnički obrazuju i prihvate kulturu kao poželjnu, a ne nametnutu obavezu. Od 2019. godine organizator manifestacije „Raspustilište“ je Novosadski dečiji kulturni centar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)