USVOJENA ODLUKA O OPŠTINSKOM BUDŽETU: Opštinska kasa u Negotinu 1,3 milijarde dinara

S. M. JOVANOVIĆ

16. 12. 2021. u 13:45

ODBORNICI Skupštine opštine Negotin usvojili su na drugom redovnom zasedanju odluku o budžetu za narednu godinu. Opštinska kasa projektovana je na 1,3 milijarde dinara.

УСВОЈЕНА ОДЛУKА О ОПШТИНСKОМ БУЏЕТУ: Општинска каса у Неготину 1,3 милијарде динара

foto: S.M.Jovanović

Najznačajniji deo budžetskih sredstava u opštini Negotin u 2022. biće usmeren na komunalnu oblast i to 166,7 miliona dinara od 1.309.639.000 na koliko je projektovana opštinska kasa. Za organizaciju saobraćaja i saobraćajne infrastrukture u šta spadaju i rekonstrukcije ulica, ali i prevoz putnika planirana je godišnja suma od 260,6 miliona dinara, za poljoprivredu i ruralni razvoj u koje spadaju i subvencije poljoprivrednicima 7,8 miliona, za energetsku efikasnost i obnovljivi izvori energije 16 miliona dinara.

U 2022. za kapitalne investicije predviđena su izdvajanja u visini od 130 miliona dinara, među kojima su i nastavak izgradnje vodovodne mreže i fekalne kanalizacije sa kućnim priključcima za koje je planirano po 9,5 miliona dinara, rekonstrukcija nekoliko negotinskih ulica i vodovodne mreže 60,2 miliona dinara, razvoj kompleksa Negotinskih pivnica 13,8 miliona dinara i drugi projekti.

foto: S.M.Jovanović

Miroslav Knežević, rukovodilac Odeljenja za budžet obrazlaže odluku

Agrarni budžet narednoj godini iznosiće 76, 8 miliona dinara, od kojih je 17,5 miliona namenjeno za subvencije registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima i udruženjima, 2,5 miliona protivgradnoj zaštiti, dok će nastavak komasacije u selima: Rajac, Smedovac, Rečka, Čubra, Veljkovo, Mokranje, Rogljevo i Tamnič iz opštinske kase biti finansiran sa 24 miliona, a iz republičke sa 30, 2.

Povećana su za dva miliona i izdvajanja za razvoj sporta i omladine, stavke koja se odnosi na finansiranje programa i aktivnosti sportskih klubova, ali i održavanje sportskih objekata, sportsko rekreativne manifestacije, predškolski i školski sport i za koje je predviđeno ukupno 38 miliona dinara.

Uz brojne planirane aktivnosti u oblasti investicionih ulaganja izdvojena su i sredstva u visini od tri miliona za izradu projekta novog vatrogasnog doma, isto toliko i za stipendije za učenike i studente, 19 miliona za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, osam miliona za jednokratnu pomoć za novorođeno dete, vantelesnu oplodnu, prvu bebu, besplatne užine i vrtić za treće i svako naredno dete i za decu iz socijalno ugroženih porodica.

OBRAZOVANjE, SPORT, EKOLOGIJA

Za predškolsko obrazovanje u opštini Negotinu u 2022. predviđeno je skoro 112,5 miliona, za osnovne škole 58 miliona, srednje škole 25, 4 miliona, za socijalnu i dečju zaštitu 51,6 miliona dinara, zaštitu životne sredine 22,2 miliona, razvoj sporta i omladine 38,5 miliona, razvoj kulture i informisanja 126,2 miliona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna