VUČEVIĆ NA VAŽNOM SASTANKU: Gradonačelnik Novog Sada primio ambasadora Republike Kazahstan

Z.Grumić

14. 12. 2021. u 14:54

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević je, u današnjem susretu sa novopostavljenim ambasadorom Kazahstana u našoj zemlji Madijem Atamkulovom, izrazio zadovoljstvo time što su nedavno počeli razgovori administracija našeg i kazahstanskog grada Nur-Sultana o uspostavljanju saradnje.

ВУЧЕВИЋ НА ВАЖНОМ САСТАНКУ: Градоначелник Новог Сада примио амбасадора Републике Казахстан

Foto: Printskrin

Kako je saopšteno sa sastanka u novosadskoj Gradskoj kući, zaključeno je da će se intenzivnije raditi na uspostavljanju privredne, trgovinsko-ekonomske i naučno-tehničke saradnje.

Očekuje se da saradnja dvaju gradova bude uspostavljena i u poljoprivredi, sportu, omladinskom i IT sektoru kao i u kulturi, u svetlu izbora Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2022. godine.

- Zvaničnici su se saglasili da je, u godini kada se navršava 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Kazahstana, važno preslikavati dobre odnose sa republičkog plana na gradove, kroz intenzivniju razmenu zvaničnih poseta, jačanjem ekonomske i kulturne saradnje, kao i kroz međusobnu podršku u strateški važnim projektima – navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri