NOVOSAĐANKE APSOLUTNE POBEDNICE: U Kikindi održan međunrodni festival horova

R. Š.

12. 12. 2021. u 22:33

TITULU apsolutnog pobednika drugog Međunarodnog festivala horova “Melodianum”, koji je za vikend održan u Kikindi, osvojio je je Vokalni sastav “Res miranda” iz Novog Sada.

НОВОСАЂАНКЕ АПСОЛУТНЕ ПОБЕДНИЦЕ: У Кикинди одржан међунродни фестивал хорова

Foto: Res miranda

Njima je žiri je dodelio “Gran pri” festival, koji je okupio čak 58 horova, što je više nego protekle godine.

Ženski vokalni sastav „Res miranda“ čini osam članica koje izvode umetničke kompozicije različitih epoha i stilova, ali i aranžmane moderne i popularne muzike. Osnovan je 2014. godine.

Festival “Melodianum” je takmičarskog karaktera i ove godine održano je u deset kategorija, ali zbog pandemije koronavirusa onlajn, kao i prošle godine. Ipak, ove su održana i tri koncerta uživo. U hramu Svetog Nikole, u centru grada, nastupio je hor Saborne crkve u Novom Sadu "Sveti Georgije", a u Narodnom muzeju pevali su beogradski “Ars vokalis”, kikindski “Attendite” i osiječki ”Brevis” iz Hrvatske, prošlogodišnji apsolutni pobednik “Melodianuma”.

- Ponosni smo što je ideja o organizaciji velike horske svečanosti, u ovakvom formatu, potekla iz Kikinde. To jasno svedoči o postojanju svesti o značaju negovanja i afirmacije horske muzike. Organizatorima želim da nastave ovako dobro, jer je poznato da muzika oplemenjuje dušu- izjavila je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde.

Organizator drugog Međunarodnog festivala horova “Melodianum” je Kulturni centar Kikinda, a pokrovitelj Grad Kikinda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!