VARIRAJU KORONA BROJKE U PARAĆINU: Na antigenskom testiranju u utorak samo jedan pozitivan nalaz

Зорана Рашић
Zorana Rašić

08. 12. 2021. u 21:03

BROJ novih infekcija kovidom na dnevnom nivou u Paraćinu izuzetno varira, pokazuju svakodnevni izveštaji koje dobijamo iz kovid-ambulante tamošnjeg Doma zdravlja.

ВАРИРАЈУ КОРОНА БРОЈКЕ У ПАРАЋИНУ: На антигенском тестирању у уторак само један позитиван налаз

Foto: Z. Rašić

Nakon 19 pozitivnih na antigenskim testiranjima u ponedeljak, 6. decembra - u utorak, 7. decembra samo jedan antigenski nalaz je bio pozitivan od 49 AG testova. Među testiranima je bilo šesnaestoro dece poslatih iz dečje kovid-ambulante.

Kovid-ambulanti za odrasle juče se javilo 29 pacijenata, od kojih je 17 došlo prvi put, sa simptomima respiratorne infekcije, pa je obavljeno osam RTG snimanja pluća.

Uzeto je i šest uzoraka briseva za PCR analizu, a rezultati se očekuju danas popodne, dok su od prethodnog dana stigla tri pozitivna PCR nalaza.

- Samo jedan antigenski pozitivan nalaz tokom jučerašnjeg dana ne treba da zavara, kažu u paraćinskom Domu zdravlja, jer se tek očekuje da stignu rezultati PCR, mada je rasterećenje kovid-ambulante što se dnevnog broja pregleda tiče očigledno.

 Lekari i dalje insistiraju na vakcinaciji protiv kovida koja se obavlja svakodnevno, za prvu i treću dozu bez zakazivanja, uz podsećanje da je moguće primiti i vakcinu protiv sezonskog gripa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)