KANAL U RAVNICI: Slikar Milorad Stepanov večeras izlaže u Novom Sadu

R. Š.

29. 11. 2021. u 15:00

U GALERIJI Malog likovnog salona u Novom Sadu danas će biti priređena izložba slika “Kanal u ravnici”, autora dr Milorada Stepanova iz Kikinde

КАНАЛ У РАВНИЦИ: Сликар Милорад Степанов вечерас излаже у Новом Саду

Foto: Privatna arhiva

Ovaj slikar, restaurator i profesor na višoj školu u Kikindi, večitu inspiraciju pronalazi u pejzažima ravnice, pa su i kanali u okolini Kikinde, na kojima skoro svakodnevno peca, njegova nepresušna riznica ideja. Osim vode, kanala, zatalasanog mora, onog nevidljivog pannskog, na njegovim slikama su i tornjevi, najčešće oni banatskih crkava, ali i starih građevina, poput gradske kuće u Kikindi.

Dr Milorad Stepanov (61) rođen je u Kikindi. Diplomirao je 1987. na odseku slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi Vojislava Todorića, kod koga je i magistrirao 1991. godine. Na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna magistrirao je 1994. godine konzervaciju i restauraciju štafelajnog slikarstva. Doktorirao je slikarstvo 2013. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Autor je trideset samostalnih i učesnik preko 130 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Od 2004. je profesor je na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi.

Novosadskoj likovnoj publici Stepanov će biti na raspolaganju za razgovor danas, od 16 do 18 sati, u galeriji Malog likovnog salona. Izložba će biti otvorena do 10. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!