U KOVID ZONI 34 PACIJENTA: Epidemija u rudničko-takovskom kraju - 27 novoinficiranih

M. BOŠNjAK

24. 11. 2021. u 15:46

DRUGI dan zaredom u kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, srećom, nema nijednog preminulog pacijenta, tokom minula 24 sata.

У КОВИД ЗОНИ 34 ПАЦИЈЕНТА: Епидемија у рудничко-таковском крају - 27 новоинфицираних

Foto: M.B.

U toj „crvenoj“ zoni trenutno se leči njih 34, prema preseku od jutros u sedam sati.

- Kod njih 32 je potvrđen je korona virus, dva čekaju rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata primljene su četiri osobe sa simptomima koji ukazuju na korona virus, šest je otpušteno na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Prema podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, kod još 27 osoba, od kojih četvoro dece, registrovan je virus korona.

- U kovid ambulanti Doma juče je pregledano 256 lica, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 51 dete, na bolničko lečenje upućene su tri osobe – saopštila je ta ustanova.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminule su 182 osobe. U celom tom periodu korona virusom ukupno je, po dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.385 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.533, od kojih 385 dece.

Do juče u ovom kraju prvom dozom nekim od četiri raspoloživa cepiva vakcinisana su 17.762 lica, drugom 16.866, trećom, buster 8.334, a protiv sezonskog gripa 1.081.

BONUS VIDEO: 

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SPREMNE CISTERENE SA PIJAĆOM VODOM: Počinje popravka čeličnog rezervoara u Vrdniku