DIGITALNA EKSPEDICIJA: Karavan digitalne pismenosti u Pirotu

V. Ć.

20. 11. 2021. u 11:31

PIROT je danas i sutra domaćin Karavana digitalne ekspedicije, odnosno digitalne pismenosti, koji je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

ДИГИТАЛНА ЕКСПЕДИЦИЈА: Караван дигиталне писмености у Пироту

Foto V. Ćirić

Cilj karavana jeste da se građani upoznaju sa digitalnim veštinama, koje su svima sve neophodnije u vreme informatičke revolucije i digitalizacije.

Građani Republike će u narednom periodu upoznati sa veštinama, elektronskom trovinom,digitalnom bezbednošću, plaćanjima putem interneta i svime što se odnosi na digitalizaciju bez koje je život u 21. veku gotovo nemoguć. Prema rečima Jelene Lalatović, pomoćnice ministra za rad, boračka i socijalna pitanja,karavan je namenjen svim građanima :od generacija koje su rođene u digitalno doba, do njihovih predaka, kao i građanima koji zbog posla moraju da poznaju digitalizaciju.

Foto V. Ćirić

Osim pomenutog ministarstva, Digitalnu ekspediciju pordažava i Ministarstvo trgovine, kao i „IT“ uprava, Program UN za razvoj, USAID,i „Nova pismenost“.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone