PODSTICAJNA SREDSTVA ZA 275 POLJOPRIVREDNIKA: Iz gradskog budžeta Čačka izdvojeno 60,4 miliona proizvođačima

V. I.

18. 11. 2021. u 13:02

U ČAČANSKOM Domu kulture 275 poljoprivrednika sa teritorije grada Čačka potpisalo je ugovore o podsticajnim sredstvima u poljoprivredi, za šta je iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno 60.400.000 dinara, što je za 15,4 miliona više nego protekle godine.

ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ЗА 275 ПОЉОПРИВРЕДНИКА: Из градског буџета Чачка издвојено 60,4 милиона произвођачима

Foto: GU Čačak

Poljoprivredni proizvođači dobili su subvencije za deset novih traktora, 230 različitih mašina i priključaka, a 14 poljoprivrednika kupilo je zemljište zahvaljujući ovim podsticajnim sredstvima.

Potpisnicima ugovora o subvencijama obratio se gradonačelnik Čačka Milun Todorović i istakao da je cilj lokalne samouprave da svake godine sve više ulaže i subvencioniše poljoprivrednike.
- Veoma važan posao za svaku državu i za svaki grad je fabrika na otvorenom – poljoprivreda. Srbija je prebogata zemlja, grad Čačak takođe. Pored sredstava koja država ulaže u razvoj poljoprivredne prizvodnje, to će paralelno činiti i Grad Čačak, znajući da tako pomažemo svim našim poljoprivrednicima, ali na taj način svi ćemo imati zdrave prehrambene proizvode – rekao je Todorović.
Gradonačelnik je podsetio da, pored izdvojenih sredstava za subvencije, u oblasti poljoprivrede je iz gradskog budžeta finansirano četiri miliona dinara za protivgradne rakete, 4,2 miliona za nagrade za protivgradne strelce, kao i 360.000 dinara za gorivo za strelce i dva miliona dinara za analizu zemljišta, što je ukupno 70.960.000 dinara za poljoprivredu.
 

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" NA LICU MESTA: Kako izgleda sala beogradske kontrole letenja

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024