BLAGI PAD BROJA ZARAŽENIH: U Pirotskom okrugu još 50 obolelih od korone, preminule dve osobe

V. Ć.

16. 11. 2021. u 11:53

PREMA poslednjem preseku epidemiološke situacije na području Pirotskog okruga, broj zaraženih koronavirusom je u blagom padu.

БЛАГИ ПАД БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: У Пиротском округу још 50 оболелих од короне, преминуле две особе

Foto: V. Ć.

ZZJZ u poslednja dva dana registrovao je još 50 novozaraženih, laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, a u Opštoj bolnici od posledica zaražavanja preminule su još dve osobe. Najviše zaraženih je u Pirotu, zatim sledi Bela Palanka, pa Dimitrovgrad i najposle Babušnica. Od početka ovog meseca u okrugu su ukupno registrovane 734 obolele osobe, dok ih je prošlog meseca bilo 2.415.

Lekari procenjuju da je broj zaraženih daleko veći, međutim, medicinarima se ne javljaju svi sa simptomima zaraze niti se testiraju. Među obolelima su čitave porodice. Kumulativne stope obolelih na 100.000 stanovnika u Pirotu, Dimitrovgradu i Babušnici poslednjih 14 dana su u blagom padu, dok su u Palanci u porastu. U kovid ambulanti u Pirotu juče je obavljeno 185 preleda, od kojih su 83 prva, dok su ostali kontrolni. U dečjoj kovid ambulanti bilo je 133 pregleda, od čega je 81 prvi i 52 kontrolna. Na kovid odeljenju pirotske Opšte bolnice trenutno je na lečenju 49 osoba sa područja okruga, kao i jedan pacijent iz Knjaževca. Dva pacijenta su zbog težine kliničke slike prevezena u kruševačku kovid bolnicu.
U protekla dva dana date su svega 32 prve, 51 druga i 139 trećih doza vakcine protiv kovida 19. Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu i dalje vanredna.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!