BEZBEDNIJI PRUŽNI PRELAZ: Rekonstrukcija na ukrštanju Ulice Sime Sarage i železničke pruge

V. ILIĆ

02. 11. 2021. u 16:45

ZAVRŠAVAJU se radovi na rekonstrukciji pružnog prelaza na ukrštanju Ulice Sime Sarage i železničke pruge.

БЕЗБЕДНИЈИ ПРУЖНИ ПРЕЛАЗ: Реконструкција на укрштању Улице Симе Сараге и железничке пруге

GU Čačak

Investiciju vrednu oko milion dinara po pola finansiraju Grad Čačak i JP „Infrastruktura železnica Srbije”, uz podršku JP „Gradac“.

- Ovo je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica pri ukrštanju puta i pruge, pa je veoma značajno da ona bude što bezbednija. Rekonstrukcijom ovog prelaza ona će biti u potpunosti bezbedna za meštane ovog kraja, ali i za mnoge vozače koji koriste ovu saobraćajnicu – rekao je pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović.

Kako je istakao Bojović, rezultati ovog infrastrukturnog uređenja su veoma pozitivni, pa će na isti način početkom sledećeg meseca biti uređen i pružni prelaz u Mesnoj zajednici Zablaće. U prethodnom periodu su rekonstruisani pružni prelazi u Ulici Radenka Janjića i u MZ Trnavska Baluga.

Iz budžeta Grada Čačka svake godine se izdvaja sedam i po miliona dinara za održavanje pružnih prelaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)