UREĐENJE NAJVEĆEG PARKING KA CRNOJ GORI: U toku radovi u Međuvršju

V. ILIĆ

29. 10. 2021. u 12:48

U TOKU su radovi na uređenju parking prostora u Međuvršju, nedaleko od pristaništa, kao i kod manastira Blagoveštenje u samoj Ovčar Banji. Radove finansira JP “Putevi Srbije”, i to sa 25 miliona dinara za parking u Međuvršju, a 14 miliona će koštati uređenje parkinga u blizini manastira.

УРЕЂЕЊЕ НАЈВЕЋЕГ ПАРКИНГ КА ЦРНОЈ ГОРИ: У току радови у Међувршју

GU Čačak

Parking u Međuvršju nasut je kamenim agregatom (tamponiranje), čime su poboljšani uslovi za parkiranje do realizacije planiranog projekta na uređenju i asfaltiranju parkinga.

- Maksimalnom racionalizacijom raspoloživog parking prostora u Međuvršju, projektnim rešenjem predviđena su 63 parking mesta za putnička vozila, od kojih su 60 predviđena za parkiranje automobila, a tri parking mesta za autobuse – istakli su u Gradskoj upravi u Čačku, naglašavajući da je uređenje parkinga u Međuvršju veoma važno, jer je među najvećima na putu za Crnu Goru i Republiku Srpsku.

Izvođač radova na uređenju parkinga kod manastira Blagoveštenja je preduzeće „Putevi Čačak“, a planom je predviđena izgradnja 20 parking mesta.

Proširenjem prilaza manastiru, rešen je problem „S“ krivine na putu ka groblju iznad manastira i prilaz do parkinga. Završetak, odnosno asfaltiranje i izrada potpornog zida očekuju se do kraja novembra. Parking će u velikoj meri rasteretiti parkiranje u samom naselju, ali će znatno uticati i na poboljšanje turističke ponude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru