EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Među 31 novozaraženim i petoro dece

M. BOŠNjAK

27. 10. 2021. u 13:49

NEMA, srećom, preminulih u kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu tokom minula 24 sata, u odnosu na sve prethodne dane.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Међу 31 новозараженим и петоро деце

Foto M. Bošnjak

- Prema preseku od jutros u sedam sati, u „crvenoj“ zoni na lečenju od kovida-19 je 41 pacijent. Virus korona potvrđen je kod njih 40, jedan čeka rezultate testiranja. Tokom protekla 24 časa primili smo dve osobe sa simptomima koji ukazuju na koronavirus, jednog pacijenta otpustili smo na kućno lečenje - potvrdio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Interno odeljenje ove bolnice ponovo je u kovid sistemu. Ako bude trebalo, biće i druga...

Broj osoba pozitivnih na virus korona po današnjim zvaničnim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu je 31, od kojih još petoro dece.

- U Kovid ambulanti u danima proteklog vikenda pregledano je ukupno 277 osoba, od njih u pedijatrijskoj Kovid ambulanti 71 dete – potvrdila je zvanično ta medicinska ustanova.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminule su 162 osobe. U celom tom periodu koronavirusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 5.470 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1606, od kojih 211 dece.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju do sada, prema poslednjim zvaničnim podacima, glasi: prvu dozu od četiri raspoloživa cepiva primilo je 17.205 za to zainteresovanih, drugu 16.397, a treću, buster 4.596.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije