NASTAVAK PODRŠKE U OKVIRU NIS-OVOG PROGRAMA "ZAJEDNICI ZAJEDNO": Sistem video-nadzora za Mašinsko-saobraćajnu školu Čačak

Promo

14. 10. 2021. u 13:47

KARAVAN NIS-ovog programa „Zajednici zajedno“ nastavlja da obilazi škole širom Srbije. U želji da svojim ulaganjem pospeši razvoj zajednice, ali i pruži podršku obrazovnom sistemu naše zemlje, kompanija NIS je Mašinsko-saobraćajnoj školi Čačak u okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno“ obezbedila sredstva u iznosu od 800,000 dinara.

НАСТАВАК ПОДРШКЕ У ОКВИРУ НИС-ОВОГ ПРОГРАМА ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО: Систем видео-надзора за Машинско-саобраћајну школу Чачак

Foto: Promo

Ovim sredstvima nabavljen je i ugrađen savremeni sistem video-nadzora za školu, čime je omogućena veća bezbednost učenika i zaposlenih, ali i podignuta svest o značaju čuvanja školske imovine.

Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka, istakao je značaj saradnje grada i kompanije NIS u oblasti društveno odgovornog poslovanja.

- Saradnja NIS-a i Grada Čačka je započela 2013. godine i ovom prilikom se zahvaljujem kompaniji NIS što je odabrala Čačak i što već osam godina uzastopno izdvaja novac koji ulažemo u brojne projekte, među kojima su bili uređenje parkova i ustanova kulture. Prošle godine deset škola je dobilo po 800.000 dinara koje su iskoristile za nabavku računarske opreme kao i video-nadzora. U Mašinsko-saobraćajnoj školi, konkretno, radi se o savremenom video-nadzoru koji će značajno doprineti povećanju nivoa bezbednosti i đaka i profesora. Pored ove, NIS je u saradnji sa Gradom Čačkom uložio novac i u još jednu srednju školu, to je Tehnička škola, ali i još nekoliko gradskih škola – Filip Filipović, Ratko Mitrović, Sveti Sava i Tanasko Rajić, ali i dve seoske škole koje imaju više đaka, čime je pokazano da se jednako brine o školama i u gradskom i u seoskom području - izjavio je Milić.

Foto: Promo

 

Dušan Tomić, rukovodilac Sektora veleprodaje Čačak u kompaniji NIS, ovom prilikom je izjavio da je ulaganje u zajednicu i mlade prioritet kompanije.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku kojoj je naša kompanija obezbedila sredstva za nabavku opreme za video-nadzor, što će sasvim sigurno doprineti bezbednosti zaposlenih i đaka. Fokus projekta „Zajednici zajedno“ je u protekloj godini bila bezbednost škola i digitalizacija nastavnih procesa, i u okviru celog projekta, od 114,5 miliona dinara, osam miliona je usmereno u grad Čačak, odnosno, sredstva su raspoređena na 10 osnovnih i srednjih škola sa ukupno 7.000 đaka. I u budućnosti kompanija NIS će nastaviti da podržava Čačak kao i sve druge gradove i opštine koji su deo projekta - istakao je Tomić.

Mirko Lazović, direktor Mašinsko-saobraćajne škole je naveo da će novi video-nadzor, zahvaljujući donaciji NIS-a, poboljšati bezbednost učenika i nastavnika škole.

- Veoma mi je drago što se promocija projekta „Zajednici zajedno“ obeležava baš u našoj školi. Mi smo prošle godine učestvovali u konkursu u cilju unapređenja vaspitno-obrazovnog procesa, odnosno unapređenja sistema video-nadzora za našu školu koja ima tri odvojene zgrade, dvorište od preko 9.000 kvadratnih metara i poligon za obuku vožnje za naše učenike. Realizacijom ovog projekta postavili smo 24 savremene kamere na svim bitnim mestima u školi, a imajući u vidu veličinu prostora, jasno je koliko će novi video-nadzor doprineti bezbednosti kako đaka, tako i nastavnika.

Foto: Promo

 

Dodatna informacija

Mašinsko-saobraćajnu školu Čačak pohađa oko 1100 učenika, za koje se nastava realizuje u četiri fizički odvojena objekta. Ukupna površina zemljišta na kojem se nalazi škola obuhvata površinu od preko osam hiljada kvadratnih metara, u okviru koje se nalazi i školski poligon za obuku vožnje učenika, kao i i otvoren teren za različite sportove. Upravo zbog ovakve strukture objekta, škola zahteva kvalitetan sistem video-nadzora, jer je gotovo nemoguće na drugi način propratiti sve aktivnosti u školi koje se tiču bezbednosti učenika, nastavnika i imovine.

Čačak je deo programa „Zajednici zajedno“ od 2013. godine i do danas je u Grad uloženo 64 miliona dinara, od kojih su realizovana 42 projekta. Samo tokom 2020. godine kompanija NIS podržala je rad 10 osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Čačka, obezbedivši im sredststva u ukupnom iznosu od 8 miliona dinara za potrebe unapređenja digitalizacije nastavnog procesa i bezbednosti dece u školama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)