LIČNOST ZA PONOS LOZNICE: Bivši bokser i reprezentativac Milan Aćimović

V.Mitrić

02. 10. 2021. u 09:32

NEKADAŠNjI bokser Loznice i reprezentativac, Milan Aćimović(60), koji je bokserske rukavice obesio o klin 1988.godine, posle 14 godina briljantne karijere je ovogodišnji je dobitnik priznanja "Dobrinka Biba Mirković -ličnost za ponos Loznice", koji tradicionalno dodeljuje Etno kompleks “Sunčana reka”.

ЛИЧНОСТ ЗА ПОНОС ЛОЗНИЦЕ: Бивши боксер и репрезентативац Милан Аћимовић

Foto: V.Mitrić

Laureati ove nagrade do sada su bili naš proslavljeni kompozitor profesor dr Svetislav Božić, maratonac Aleksandar Kikanović, profesorka mr Slobodanka Boba Milanović.

Nagradu je utemeljila rano preminula Dobrinka Biba Mirković, a posle njene smrti nazivu priznanja dodato je ime vrsne profesorke, žene preduzetnika, organizatora mnogih manifestacija, koja je sa suprugom Zoranom i decom Ružicom i Mirkom pokazalai dokazala kako se može uspešno baviti biznisom, a da, istovremeno, ljudi iz sveta biznisa vode računa o svom kraju i njegovim ljudima.

Za ovogodišnju nagradu, kako je rekao predsednik žirija, Vladimir Mitrić, novinar “Novosti”, stiglo je 70 predloga, a Aćimović je izabran jednoglasno.

- Žiriju se jako dopalo što je ovaj sugrađanin, ne samo rezultatom, već i časnim  životom posvedočio, na najbolji način, da je bio vitez u ringu i ljudina u životu, vredan  radnik na poslu - rekao je Mitrić, podsećajući da su ga za ovo priznanje predložile kolege iz JKP “Toplana” u Loznici.

- Bio je i ostao čist kao suza u svakom pogledu, a te vrline trebalo bi da se ističu i te  kako.

Već 1975. godine Aćimović je prvi put boksovao za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv Mađarske u Budimpešti. Bio je dva puta omladinski prvak Beograda, Srbije i Jugoslavije. Bio je i prvak Balkana za mlade.

Sa specijalnom dozvolom boksuje kao senior.

Godine 1977. na turniru „Oslobođenje Beograda" postaje prvak i dobija pehar kao najmlađi pobednik. Iste godine osvaja „Zlatni gong" kao najmlađi pobednik. Te godine u Zenici „Čelična pesnica" osvaja trofej kao najbolji.

Godine 1978. je na "Beogradskom pobedniku" - najbolji tehničar. Te godine boskuje za reprezentaciju SFRJ u Njujorku i postaje prvak Balkana, onda najbolji sportista  Podrinja. Osvajač je “Zlatnog gonga”, pobednik revije “Olsobođenje Beograda”, na otvorenom prvenstvu u Varšavi osvojio je prvo mesto, gde je bio najbolji bokser, najbolji tehničar i najbolji pobednik…

Tri puta je bio najbolji sportista Loznice. 

Porodici Mirković uručena je Povelja i novčana nagrada od 1000 evra.

Zapratite Nportal na Fejsbuku.

                   

BONUS VIDEO:

PRŠTI OD ZDRAVLjA: Kiseli kupus je tradicionalna salata, ali i sirovina za mnoge specijalitete

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024