ZAPRAŠIVANJE KOMARACA U NEDELJU U ČAČKU: Izdato upozorenje za pčelare

V.Ilić

24. 09. 2021. u 11:17

KAKO će po prognozi meteorologa kraj ove sedmice doneti lepo i toplo vreme, ekipe „Visana“ će u nedelju, 26. septembra, obaviti poslednji ovogodišnji tretman odraslih formi komaraca sa zemlje i to u intervalu od 18 do 21 sat. Kao i prethodna dva puta, biće korišćeni preparati Aqua K-Othrine i Deltasect 1,2 ULV, koji su neškodljivi za ljude i toplokrvne organizme.

ЗАПРАШИВАЊЕ КОМАРАЦА У НЕДЕЉУ У ЧАЧКУ: Издато упозорење за пчеларе

Foto: Tanjug/JKP Čistoća /Nenad Cakić

Iz “Zoohigijene” upozorili su pčelare da u periodu zaprašnjivanja preduzmu sve neophodne mere za zaštitu pčela.

- Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana, neophodno je preduzeti sledeće radnje: noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, ujutru nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom – kazali su nam u ovoj Radnoj jedinici JKP “Komunalac”.

Zaprašivanje će se vršiti iz specijalizovanih vozila, na području od Međuvršja do Katrge, u širem priobalju Zapadne Morave, kao i na terenima gde ima stajaćih voda i gde je utvrđeno veće prisustvo komaraca, poput Košutnjaka, nekadašnje deponije Prelići, duž korita Ateničke, Lozničke i Trnavske reke, prostora Sportskog centra „Mladost“, kanala za navodnjavanje.

BONUS VIDEO:

JESENJA IGRA BOJA: Zlatar je vazdušna banja za "punjenje baterija" i jačanje imuniteta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)