OVO JE VELIKA POBEDA ZA SRBIJU: Gradonačelnik Miloš Vučević posle posete poljoprivrednom sajmu

Z. G.

23. 09. 2021. u 21:19

MEĐUNARODNI poljoprivredni sajam u Novom Sadu kao i ostale manifestacije, priređene ponovo posle lanjske pauze zbog pandemije virusa korona, simbol su pobede ne samo privrede i Novosadskog sajma nego i grada, pokrajine i cele naše otadžbine Srbije.

ОВО ЈЕ ВЕЛИКА ПОБЕДА ЗА СРБИЈУ: Градоначелник Милош Вучевић после посете пољопривредном сајму

Foto Z. Grumić

To je istakao gradonačelnik Miloš Vučević prilikom posete 88. međunarodnom poljoprivrednom sajmu i sajmovima lova, ribolova i ekologije, koji se istovremeno održavaju od 18. do 24. septembra.

Podsetivši da je prisutno oko 800 izlagača iz 17 zemalja, on je ocenio da je velika stvar to što se ta manifestacija održava u maksimalno bezbednom prostoru.

- Ovo je velika pobeda za Srbiju. To više nije samo poslovno-partnerski odnos, već znak podrške i prijateljstva. Zahvalni smo izlagačima na tome, posebno Češkoj Republici koja je zemlja partner – izjavio je gradonačelnik.

Foto Z. Grumić

Vučević je posebno zahvalio onim izlagačima koji su platili kotizaciju za prošlu godinu, u kojoj je sajam otkazan zbog pandemije, jer nisu tražili povraćaj novca već su verovali i čekali gotovo dve godine da se ponovo pojave na toj velikoj smotri agrara.

- Grad sa Novosadskim sajmom ima snažnu simbiozu i već sada se spremamo za maj 2022, jer želimo da naredni Međunarodni poljoprivredni sajam bude održan na najvišem mogućem nivou – naglasio je Vučević.

Foto Z. Grumić

On je, zajedno sa direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem, posetio štandove Kompanije NIS, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kompanije, „Dunav osiguranj“, Uprave za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada, organizacije „Čepom do osmeha“, Turističke organizacije i štand Grada Novog Sada u Master hali.

Cvetković je istakao da je jedna kompanija na ovom sajmu zaključila ugovore vredne oko milion i po evra, što je dobar rezultat u ovim uslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri