"OZELENI NAUKOM": U petak se održava 12. Evropska noć istraživača

J.D.

21. 09. 2021. u 15:11

OVOGODIŠNjA 12. Evropska noć istraživača biće održana 24. septembra pod sloganom "Ozeleni naukom", a Centar za promociju nauke u saradnji sa naučnim klubovima iz Srbije pripremio je brojne sadržaje za posetioce svih uzrasta .

ОЗЕЛЕНИ НАУКОМ: У петак се одржава 12. Европска ноћ истраживача

Foto: A. Stanković

I ove godine, poslednjeg petka u septembru, više stotina srpskih naučnica i naučnika iz 11 gradova i mesta širom zemlje odlučilo je da odgovori na još jednu, dvanaestu Evropsku noć istraživača u Srbiji.

Razotkrivajući naučne teorije i eksperimente, vodeći posetioce na putovanje u daleku prošlost, ali i blisku budućnost i prikazujući izbliza kako izgledaju putevi naučnika i istraživača, Evropska noć istraživača ove godine održaće se pod sloganom "Ozeleni naukom".

Naučna avanantura biće organizovana u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Šapcu, Kikindi, Nišu, Kragujevcu, Leskovcu, Gornjem Milanovcu, Kruševcu i Mokrinu.

Poput svojevrsne Nedelje istraživača, druženje počinje već ovog ponedeljka, 20. septembra, u naučnim klubovima Kikinda i Šabac, a tokom cele nedelje naučni timovi otkrivaće posetiocima kako se stiže do učionica pod otvorenim nebom, šta znači zdrava hrana, ali i kako se najbrže i najbolje uči od vršnjaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!