PET DANA NAKON HAVARIJE: Voda u Kruševcu ponovo za piće

S. BABOVIĆ

17. 09. 2021. u 15:40

VODA u Kruševcu, ali i delu Trstenika i Ćićevca, gde se korisnici snabdevaju sa akumulacije Ćelije, od danas je ponovo za piće, upravo je predočeno u JKP Vodovod Kruševac.

ПЕТ ДАНА НАКОН ХАВАРИЈЕ: Вода у Крушевцу поново за пиће

Foto: S. B.

Nakon havarije koja se u noći između 12. i 13. septembra dogodila na magistralnom cevovodu u Lipovcu kod Kruševca, više od 120.000 stanovnika koristilo je vodu iz sistema isključivo kao tehničku, za sanitarne potrebe, a samo u Kruševcu bilo je postavljeno više od 30 cisterni sa pijaćom vodom.

-Nakon svih dobijenih analiza mikrobioloških i hemijskih, analiza Zavoda za javno zdravlje je pokazala da su svi uzeti uzorci ispravni i proglasio je da je voda zdravstveno ispravna - navodi Vladimir Milosavljević, direktor kruševačkog Vodovoda.

-Naša voda u distribucionoj mreži sa sistema jezera Ćelije može da se koristi za piće i spremanje hrane. Takođe, u našoj biohemijskoj laboratoriji u Fabrici za proizvodnju vode u Majdevu, konstantno su rađene analize vode u proizvodnji, tako da naši korisnici mogu biti sigurni da piju zdravu vodu.

Pucanje na račvanju ventila sanirano je u ponedeljak po podne, ali je morao biti ispoštovan protokol o trostrukom uzorkovanju i povoljnim analizama iz ZZJZ Kruševac, bez čijeg zelenog svetla voda nije smela da bude proglašena za potpuno ispravnu. Cela situacija primorala je i zdravstvene ustanove da se snabdevaju iz cisterni, dok su đaci, koji pohađaju škole “priključene” na gradski Vodovod, u ponedeljak pohađali nastavu “onlajn”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati