KIKINDA TUŽNA ZBOG ODLASKA MINJE SUBOTE: Bio je čest gost u ovom gradu

R. Šegrt

17. 09. 2021. u 13:32

MNOGI radnici u kulturnim ustanovama u Kikindi sa velikom žaljenjem primili su vest da je preminuo popularni Minja Subota, jer su mnogi godinama sarađivali s njim.

КИКИНДА ТУЖНА ЗБОГ ОДЛАСКА МИЊЕ СУБОТЕ: Био је чест гост у овом граду

Foto: Grad Kikinda

Bio je čest gost u ovom gradu, jer je čak petanestak godina vodio program „Zmajevih dečijih igara“. Poslednji put bio je u junu, u Mokrinu, kada mu je dodeljena nagrada na manifestaciji „Dan Raše Popova“ za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu.

- Mnogo smo svi tužni, jer je Minja trebalo da nam dođe u goste već naredne nedelje, jer smo se u Mokrinu bili dogovorili da u okviru „Zmajevih dečijih igara” jedno veče bude posvećeno njemu i da nam on priča o svojim interesovanjima, o svemu onome čime se bavio, a bio je svestrana ličnost. „Igre” će kod nas biti 22. septembra, a narednog dana, u četvrtak 23. septembra, trebalo je da bude održano „Veče sa Minjom Subotom”. Nažalost, on nam više nikada neće doći, a bio nam je drag gost i saradnik. Znala sam da je malo bolestan, jer tokom jula i avgusta nisam uspela da se čujem s njim, nije se javljao na telefon. Danas nas je rastužila vest da je zauvek otišao – rekla je za „Novosti” Tanja Nožica, direktorka Kulturnog centra Kikinda, koja je petnaestak godina sarađivala sa Minjom Subotom.

Saznanje da više nema čoveka koji je obeležio odrastanje mnogih generacija, rastužilo je i bibliotekarku iz Mokrina Darinku Maljugić, koja ga je, kaže, upoznala kada je imala samo šest godina.

- Bio je idol mog detinjstva. S vrtićem „Leptirić” iz Kikinde učestvovala sam u Muzičkom tobogani, a kasnije, u osmom razredu, učestvovala sam kao takmičar i imitator. Doživela sam da postanem njegov saradnik i prijatelj. Bio je neponovljiv. Kada kažem Minja, prva asocijacija je Minja Subota. Družili smo se letos u Mokrinu. Od njega se moglo čuti i naučiti samo lepo, poučno i korisno. Mnogo će nam nedostajati. Bio je velikan u svakom pogledu – emotivno se prisećala Daca Maljugić.

Mnogi za muziku talentovani mališani u Kikindi voleli su Minju Subotu, jer je vodio i muzički festival „Ta se pesma ljubav zove”. Bio je dobar saradnik svima, ugodan sagovornik i drag i cenjen gost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)